Bloedserieus

llogoBloedserieus

Bloedserieus vzw is een toffe bende studenten die, samen met het Rode Kruis, jongeren overtuigt om donor te worden. Bloedserieus wil studenten over de drempel heen helpen en hen laten kennis maken met bloed geven. Samen bloed geven en zo de groep trouwe donoren uitbreiden!

Jongeren zijn de toekomst en een belangrijke groep mensen met vaak wat meer tijd én engagement. Jaarlijks valt ongeveer 10% van de donoren weg, bijvoorbeeld omdat ze de leeftijdsgrens bereikt hebben of ziek zijn geworden. Rode Kruis-Vlaanderen is dus steeds op zoek naar nieuw, jong en onstuimig bloed.

Ben je nog niet helemaal overtuigd of wil je meer info over het doneren van bloed, bloedplaatjes of plasma? Neem dan een kijkje op de site van Bloedserieus.

Bovendien kost bloed geven je niet veel tijd en voor het prikje moet je het al zeker niet laten. Je helpt een heleboel mensen, je helpt mee een mensenleven redden en daar hou je een oprecht fijn gevoel aan over. Of zoals een boeddhistisch gezegde luidt: ‘Een druppel tederheid is meer dan geld en macht…’

Meer weten? Neem dan een kijkje op www.bloedserieus.be of like de Facebook-pagina.

d9f1791b7b70de35ecbeea7b8d1e3c3c

Geef een reactie