Praesidium 2011-2012

Het praesidium bestaat uit geëngageerde leden die de verantwoordelijkheid op zich hebben genomen een actieve rol uit te oefenen in het bestuur van onze studentenvereniging. Het zijn zij die Prisma maken tot wat het is en meestal zijn ze dan ook dag en nacht in de weer om al onze activiteiten te maken voor onze leden en medestudenten.

Als je met vragen zit, aarzel dan niet om één van onze praesidiumleden te contacteren, ze staan immers altijd voor je klaar!

Het praesidium van academiejaar 2011-2012 bestaat uit:

Thomas – Praeses

Thomas is een vaste waarde binnen het Prismapraesisdium. Onder “Cultuur” en “Scriptor” prijkt er nu ook “Praeses” op zijn bordeaux-witte lint. Een functiedie hem op het lijf geschreven is, want Thomas zet zichelke keer weer met hart en ziel voor onze geliefde studentenclub in. Deze kersverse praeses is een altijd enthousiaste, behulpzame en vrolijke SEW’er, die zich dit jaar nog meer in het UP zal bevinden dan de voorbije jaren, aangezien hij er zijn eigen stekje veroverd heeft. Thomas heeft heel wat verborgen talenten, zo zwiert hij regelmatig iemand de dansvloer rond op het ritme van de salsa of de rock-’n-roll en staat hij elke dinsdagavond paraat voor een uurtje tae bo. Kom je op 1 van onze legendarische cocktailfeestjes een jongeman tegen geschminkt als panda of gehuld in een iets te strakke leren broek, klamp hem dan aan en je bent zeker van een geslaagde avond!

Geertje – Vice Praeses

Behulpzaam, vrolijk, elegant, geëngageerd en een lust voor het oog. Na haar eerste jaar bij Prisma kunnen we ook organisatorisch sterk aan dit lijstjes van kwaliteiten toevoegen. Het gaat haar tegenwoordig goed voor de wind met een carrière als Vice-Praeses in het verschiet, een eigen kot en een rosse god (hehe dat rijmt!). Zij die lid zijn van de facebookgroep ‘We love Geertje!!!!!!!!’ zullen ongetwijfeld blij zijn dit te horen, en terecht! Buiten deze capaciteiten, die van haar de perfecte prismaan maken, beschikt Geertje ook over legio talenten die van haar de perfecte vrouw maken; vinnige voetjes die al menig mannelijke danspartner versteld lieten staan, zachte armen die uitermate geschikt zijn om door geknuffeld te worden, een kledingstijl die alleen maar elegant en modieus genoemd kan worden en een hart van goud. Overdag is ze Geertje Braspenning, ’s avonds echter verandert ze in Super Prismadelief, feestbeest van dienst en een perfecte verspreider van het prismaanse ideaal: solidariteit alom!

Hans – Financiën

Hans Moens is een geëngageerde jongen, die altijd paraat staat voor een tof gesprek. Hij studeert SEW, dé richting bij uitstek voor een solidaire kerel zoals Hans. Zo past hij al zeker in het plaatje van Prisma. Verder helpt hij al enkele jaren met de financiën van de Oxfam Wereldwinkel in Zwijndrecht, vlakbij zijn thuis en ondertussen gaat hij zijn derde jaar in als Financiën van Prisma, wat wel wat ervaring met zich meebrengt. Hij vervult deze taak dan ook schitterend! Dit jaar zal hij worden bijgestaan door Stéphanie. Hans heeft Peruaanse roots en als je hem tegenkomt, zal hij maar al te graag vertellen over zijn reizen aldaar. Verder geniet hij ervan om met enkele vrienden een kaartje te leggen, een pintje te drinken of een cinemake te doen. Mocht je hem tegenkomen bij een frisse pint, niet aarzelen, maar stap op hem af en je bent gegarandeerd vertrokken voor een avondje plezier!

Stéphanie – Financiën

Slim? Check! Knap? Check! Sexy-(time) factor? Check C h e c k ! A m b i t i e u s ? U b e r C h e c k ! Als nieuwe aanwinst voor Prisma, zal Stephanie vastberaden Elio di Rupo achterna gaan om Financiën -met ancien Hans- op het correcte economische pad te houden! Dit zullen ze ongetwijfeld tot een goed einde brengen! Deze geëngageerde SEW’er, neemt geen blad voor de mond, zegt waar het op staat en vecht tegen onrecht in de wereld. Als ex-AFS uitwisselingsstudent naar Peru, is ze in touch met haar solidaire en interculturele zelf, een eigenschap die perfect aansluit bij een verse Prismaan with a future. Met een voorliefde voor exotische types, zal je haar ook veelvuldig op feestjes kunnen aantreffen. Ze vertoeft dus uitermate graag in haar natuurlijke biotoop van Td’s, pubs, galabals, spaghetti boefen, cantussen,.. (als er maar booze is! :D)

Glenn – Media

Na een succesvol jaar van PR neemt Glenn nu de taak van Media op zich. Een nieuw avontuur dat hij, hem kennende, zeker tot een goed einde zal brengen. Het bewijs is al op onze site te vinden. Studiegewijs begint hij aan het eerste van twee masterjaren Handelsingenieur. En ook al is het niet in de Beleidsinformatica: dit zal niet aan onze site te zien zijn. Student zijn neemt hij zeer serieus, daarom natuurlijk dat je hem ook zal terug vinden op menig Cantus en TD, want je studentenclub vertegenwoordigen is toch het belangrijkste! Sportief is hij ook, zo zou het kunnen dat je hem wel eens met vrienden voorbij ziet fietsen indien je in de Kempen woont. Misschien haalt hij zelfs zijn pingpongpalletje nog wel eens boven indien je het vriendelijk vraagt. Een date zal er helaas niet in zitten gezien hij een vriendin heeft. Maar voor al het andere is hij dus zeker wel te vinden! Liefst dan nog iets waar hij zich compleet kan in uitleven, wat hij zeker zal doen het komende jaar, op alle vlakken!

Jarno – P.R.

Jarno zal dit jaar voor het 2de maal op rij de PR verzorgen binnen Prisma. Hij is een levensgenieter in hart en nieren, of nog beter: een echte studentenlevensgenieter. Hij houdt van zowat alles wat met studentikoze activiteiten te maken heeft en heeft er dit jaar dan ook zijn persoonlijk doel van gemaakt om een cantus met Prisma te organiseren. Je hoort het al, hij allesbehalve vies van een pintje vlaams gerstenat en alle andere alcoholbevattende degustaties, waaronder ook whisky, waarover deze knaap een ongekende kennis bevat. Daarnaast probeert hij toch ook zijn body in shape te houden met halters, gewichten in de fitness en een koersfiets wanneer het te warm is om binnen te blijven zitten… en oh ja… je zou het bijna vergeten, maar deze knaap studeert ook nog. Hij heeft al een hele loopbaan aan verschillende instellingen achter de rug, waarbij hij verschillende vakgebieden doorkruist heeft, van Geschiedenis tot Japanologie, maar nu heeft hij toch (althans dat hopen we) de ultieme richting gevonden die bij hem past, namelijk Handelsingenieur. Voor meer inlichtingen over dezen breejen beer kan u steeds terecht bij iemand van het Praesidium. Alsook liefdesbrieven worden geaccepteerd, maar pas op! Want hij is kieskeurig!

Marina – P.R.

Marina! Deze half-peruviaanse schoonheid is een ware aanwinst voor ons prismapraesidium. Een feestje is nooit ver weg met deze toekomstige handelsingenieur, en voer je haar dronken dan gaat haar mondje ook steeds verder open. Vulgaire moppen tappen aan de bar, voor Marina kan het allemaal. Maar verschiet niet als ze van haar stoel valt, want het onhandige trekje hoort er nu eenmaal gewoon bij. Deze assertieve dame droomt graag weg over een ideale, rechtvaardige wereld. Dus mannen! Willen jullie deze bevallige vrijgezel bekoren? Ga dan vooral sushi halen en filosofeer er op los àla Ché Guevara.Opteer je liever voor de minder romantische weg? Een pint, een toog, meer heeft dat allemaal niet nodig. Waag nu je kans! Wie weet ben jij wel de gelukkige ;).

Yasmin – P.R.

Als Yasmin ergens voor gaat, dan gaat ze er ook knalhard voor. Buiten haar grote inzet, haar enthousiasme en haar overtuigingsvermogen, is deze meid super sociaal en kan ze het met iedereen vinden. Daarom ben ik er helemaal van overtuigd dat met deze waaslandse de PR dit jaar helemaal in orde komt. Naast P.R.’er bij Prisma is deze multifunctionele dame actief als vrijwilligster bij AFS waar ze buitenlandse studenten begeleidt. Ze is gepassioneerd door zingen en zit al jaren bij het koor. Bovendien werkt ze als promogirl en haalt ze goede punten als SEW’er. Verder pikt ze graag een filmpje mee in de cinema, hangt ze vaak aan de telefoon, loopt ze ergens rond in Texas of gaat ze op stap in haar hometown Sint-Niklaas. Maar voor Yasmin gaat er niets boven zich amuseren met de vriendinnen, Cantussen, TD’s, galabals, ze heeft niet liever! Als een blok viel ze voor het studentenleven in Antwerpen. Met haar hart op de juiste plaats is Yasmin helemaal klaar voor het komende Prisma-jaar!

Lisa – Ontspanning

Wat neer te pennen over Lisa, één van onze talrijke aanwinsten binnen Prisma! Jawel, Prisma recruteert voor het academiejaar 2011‐2012 maar liefst 7 muzen. Deze

SEW-studente neemt komend jaar de functie Ontspanning op zich. Zo staan onze praesidiumweekends, Prismaetentjes, kotentocht en nog van al dat fijns op haar lijst verantwoordelijkheden. Geen haar op ons hoofd twijfelt er aan dat ze deze opgave tot een groot succes gaat leiden! Haar rijke ervaring binnen Kazou, waar ze in de zomermaanden op kamp paraat staat als moni, zal zeker haar vruchten afwerpen binnen Prisma. Maar daar stoppen haar troeven niet! Ook bij Grabbelpas, entertaining voor kinderen (cf. Speelplein) heeft ze reeds haar handen uit de mouwen gestoken. U hoort het al! Deze enthousiaste jongedame is dé geknipte persoon voor deze functie. Verder vult ze haar vrije tijd in met cinemabezoeken, muziek beluisteren, terrasjes afschuimen met vrienden en uiteraard mogen feestjes niet ontbreken! Tot slot een mededeling voor de hongerige roofdieren: deze prooi huppelt nog vrij rond ;). Dames en heren: Lisa Van Hoeymissen!

Elise – Organisatie

Elise begint aan haar 1e jaar praesidium als organisator en we zijn er van overtuigd dat zij dat super zal doen! Niet alleen engageert ze zich op ’t unif, maar ook in haar hometown Stekene helpt ze mee Crammerock in elkaar te steken. Naar eigen zeggen, is de mainstage tent haar ‘place to be’! Daarnaast is ze ook een actief lid bij de KLJ. En alsof dat nog niet genoeg is, dames en heren, zit ze ook nog bij een bandje! Haar favoriete hobby is klimmen en geen enkele uitdaging gaat ze uit de weg, want haar droom is om ooit de k1 en k2 te beklimmen! Kom gerust is langs de Swa want deze SEW/HI’er staat altijd klaar voor een danske, drankske en ne goeien babbel. Bij problemen kan je ook altijd bij haar terecht. Jammer genoeg zal ik al de knappe vrijgezellen onder jullie moeten teleurstellen want dedees is al efkes bezet!

Laurie – Organisatie

De jongste helft van de twee vrolijke dames van het organisatieteam 2011-2012 is Laurie. Een beestige meid, die zich vol enthousiasme op de medeorganisatie van alweer een schitterend prismajaar heeft geworpen. Laurie word gekenmerkt door haar eeuwige lach en het vermogen aandachtig te blijven, ook in niet boeiende omstandigheden. Deze student HI heeft organiseren in het bloed: als inwoner van Schilde zet ze zich mee in om Schil-on-stage en summerbries op poten te zetten. Als hoofdmonitor bij haar plaatselijke speelpleinwerking en actieveling in de jeugdwerking weet ze van wanten en is ze dus de ideale versterking voor het prismateam. Laurie is niet vies van een feestje, integendeel: ze is meestal een van de eersten om de dansvloer onveilig te maken. Deze levenslustige dame is zelden thuis te vinden maar vaker aan te treffen terwijl ze uitgaat met vrienden. Kortom deze spring-in‘t-veld zal zeker een drijvende kracht voor Prisma zijn.

Daan – Mentor

Daan is een enthousiaste, sympathieke SEW’er. Dat hij zeer veel om zijn richting geeft, blijkt uit het feit dat hij dit jaar alles zal geven in de onderwijscommissie! Ook van Prisma houdt deze blonde god zielsveel; vorig jaar bewees hij dit als praeses van Prisma, dit jaar zal er mentor op zijn bordeauxwitte lint prijken. Daan is niet enkel actief binnen Prisma, hij is ook de CEO van het jeugdhuis Joeniz in Sint-Antonius dat zijn geliefde geboortedorp(je) is. Jarenlang droeg hij Kris Kras Akabe -een scoutsgroep voor kinderen met mentale en/of motorische handicap uit Halle-Zoersel en omstreken- diep in zijn hart. Maar naast deze verantwoordelijke functies heeft Daan gelukkig ook nog tijd om zich eens uit te leven. Voor een partijtje poker mag je hem altijd uitnodigen en op feestjes in de Vettige Swa is hij zonder uitzondering aanwezig. Ga ook zeker eens bij deze Prismaan langs bij nood aan een weloverwogen mening, want voor een diepzinnig gesprek is hij altijd wel te vinden. Wil je hem trakteren, dan doe je dat best met een Duvel (op keldertemperatuur als het even kan) of met een lekker glaasje champagne… Ohja, hij is vrijgezel! 😉

Barbara – Scriptor

Barbara is een van de nieuwe Prismadammen en zij zal dit jaar het Unifac-postje voorzien van ware literaire meesterwerkjes, als scriptor! Ze is een toffe, lieve en enthousiaste meid die steeds te vinden is voor een babbel of een gezellig avondje op kot! Net zoals de meerderheid van de Prismanen is ook Barbara een SEW’er in hart en nieren! Ze heeft vorig academiejaar met glans haar bachelor gehaald, en begint nu dus aan haar masterjaar. Ze komt uit Leuven, maar wij zijn maar al te blij dat ze haar weg naar Antwerpen gevonden heeft. Voor de vrijgezellen onder ons heb ik slecht nieuws want Barbara heeft al een tijdje haar hart verloren aan haar vriend, die ze doodgraag ziet! Verder is ze echt een luisterend oor, en kan je altijd bij haar terecht. Maar evengoed kan ze eens goe zot doen, en voor je het weet ben je vertrokken voor een avondje vol plezier!

Geef een reactie