Praesidium 2018-2019

 


Robbe Heirman – Praeses

‘Een Duveltje, een excel sheet, een grote neus, vaak een cara in de hand of te vinden in de Barbier? Dat moet onze nieuwe praeses wel zijn! Twee jaar geleden was deze ‘jongeman’ nog een normale student informatica zoals de rest van zijn soort, die zich graag afsluiten van het daglicht en menselijk contact. Maar deze student besloot zich, op aanraden van yours truly, te laten dopen bij Prisma. Van schacht naar quaestor, een heel jaar achter mensen hun geld zitten, ruzies bemiddelen, zich inzetten voor goede doelen (jaja, hij stond zelfs als vrijwilliger voor Amnesty International op Sfinx). En van quaestor nu naar praeses. Met veel trots stel ik u dan ook onze solidaire kapitein van dit jaar, Robbe voor.
Hij kan niet drinken, maar staat er wanneer we hem nodig hebben of om gewoon een pint te pakken en een babbeltje te slaan. Dat onze Robbe een zeer goede Praeses zal zijn voor 20182019 is geen geheim, maar aangezien hij al een dagje ouder is en niet altijd even goed tegen een katertje kan heeft hij natuurlijk nog de rest van zijn team om op te rekenen. Kom je hem tegen op de Stadswaag? Trakteer hem zeker op een Duveltje of twee of verleid hem met een excel sheet en deze jongen zal je met veel plezier overhalen om je in te zetten voor goede doelen.’

Dixit – Ayla

 


Ayla Buekers – Vice-Praeses

‘Met veel trots stel ik jullie onze nieuwe vice-praeses voor: Ayla Buekers!
Stille waters hebben diepe gronden, en dat is bij ons Ayla zeker waar. Voor Ayla is het helemaal niet nodig om veel in de spotlights te staan. Maar als je deze superlieve meid wat beter leert kennen, heb je een vriendin voor het leven! Ze is iemand die steeds voor anderen klaarstaat, zichzelf probleemloos even aan de kant schuift voor iemand die het even wat moeilijker heeft. Een ware belichaming van de prisma-idealen dus! Daarom ben ik er ook 100% van overtuigd dat ze het SUPER gaat doen dit jaar!! Ayla is een vice-praeses die er volop voor gaat, en erin slaagt om iedereen in dat aanstekelijk enthousiasme mee te sleuren!
Conclusie: ons Ayla is een topper van formaat, die je zeker eens moet trakteren op een pintje (van iets straffer is ze zeker ook niet vies)…’

Dixit – Lobke


Jana Scheers – Quaestor

‘Klein, blond, schattig, 1m58… Je zou bijna zeggen dat ik mezelf beschreef! Maar nee hoor, zo heb je er 2 in Prisma! Jana is een pittige jongedame, die niet bang is om haar mening te verkondigen en al zeker geen discussie aan zich voorbij laat gaan (tip: doe het jezelf niet aan). Ik ontmoette Jana voor de eerste keer op de Verkenningsdagen, niet bepaald op de positiefste manier aangezien ze mij enkel maar bang maakte voor rechten – een studie die we trouwens allebei ten zeerste aanradenMaar nu ik haar echt heb leren kennen (en eindelijk op haar vriendenlijstje ben gesukkeld hihi), kan ik zeggen dat ze een fantastisch toffe meid is met haar hart op de juiste plaats! Als je iets wilt doen met Jana, kan ik 2 activiteiten aanraden: gaan shoppen of een sponsortocht (1. die mensen denken nog steeds dat Jana een schattig meisje is, 2. ik ben er altijd bij).
Ik ben er zeker van dat Jana haar taak als quaestor superdepupperserieus zal nemen, zelfs Robbe zal waarschijnlijk niet aan de kas mogen komen. Last but not least: Jana, op een topjaar!’

Dixit – Daphne


Gwen Pauwels – Caritas

‘Wijn? Check. Bier? Check. Shots? Check. Fruitsap? Dubbelcheck. En nee ik ben hier niet het boodschappenlijstje voor een awesome cocktailfeestje aan het neerschrijven, maar wel een beschrijving aan het geven van onze enige echte dranktank Gwen Pauwels. Met trots stel ik u dan ook voor aan haar.

Zij was vorig jaar Prisma’s beste PR en ze zal dit jaar onze nieuwste functie van Caritas op haar nemen. Caritas staat voor liefdadigheid en dat is net waar Gwen goed in is. Ze is lief, grappig, heeft het hart op de juiste plek, een goed luisterend oor en staat altijd klaar om iemand te helpen. Daarom denk ik dat zij de geknipte persoon is voor deze functie en dit met heel veel liefde zal doen. Nog meer eigenschappen van Gwen? Wel, ze is een echte sfeermaker, niet op haar mondje gevallen en eerlijk.

Denk je nu van ”Potverdekke, da ziet er mij een leuke griet uit, die wil ik wel is ontmoeten!”. Dan kan je ze altijd wel vinden in de Barbier, het UP, Brasghetto, bij Lexi of in de winkel zoekend naar fruitsap want om het in haar woorden te zeggen: “Een dag zonder fruitsap is een dag niet geleefd.”’

Dixit – Sarah


Lise-Marie Nassen

Ab Actis en Schachtentemmer

‘Lise-Marie, Lizzy, Lizzy McFire, … deze harde tante kan echt haar mannetje staan en weet wat ze wil. Toegeven doet ze niet altijd even makkelijk, maar dat maakt het juist leuk om met haar te discussiëren! Ik heb vorig jaar de eer gehad om met Lizzy te mogen samenwerken, en moet erbij vermelden dat ik enorm veel van haar geleerd heb. Lizzy kan je waarderen om haar doorzettingsvermogen, haar innoverende ideeën, haar enthousiasme en haar sprankelende energie die ze in de groep gooit.
Ze is klein, maar onderschat ze niet! Deze pittige jongedame weet wat ze wil en gaat er altijd voor! Ondanks menig verschillen qua persoonlijkheid, gedachten, ideeën heb ik geen enkel moment spijt gehad dat ik met haar mocht samenwerken. Ze is echt goud waard! Lizzy, doe het goed dit jaar en laat maar zien wat je allemaal in je mars hebt! You are the best!
X Agata’

Dixit- Agata


Daphne Claes – P.R.

 

‘Ons Daphne in ’t kort (want ze is niet zo lang):
Klein, blond en schattig zijn waarschijnlijk de eerste 3 woorden die in me opkomen om onze kersverse P.R te beschrijven. Het cliché “looks can be deceiving” is ook van toepassing want ze zal zeker zeggen waar het op staat (indien nodig). Een hartje van goud en een ongeëvenaarde empathie voor haar medemens (dier, ding?) maakt Daphne een geweldige prismaat en een nog betere vriendin. Kom zeker is met haar babbelen op een van onze talloze activiteiten. Je zal direct verkocht zijn!’

Dixit – Robbe


Merel Pattyn – P.R. en Ontspanning

‘De merel (Turdus merula) is een middelgrote zangvogel uit de familie lijsters (Turdidae).
Maar jij bent veel meer dan een middelgrote zangvogel. Middelgroot kan je jou echter niet noemen. We gaan die definitie wat moeten remixen want jij bent geen doordeweekse merel, jij bent de Prisma Merel! Jij bent een fel gebekt miniatuur vogeltje waar elk insect schrik van heeft (behalve de hoornaar, goeiemorgen).
Heb ik jou ooit al gezegd dat je mijn favoriete vogel bent? Hoe jij steeds mijn leven in en uit fladdert, I love it. Niemand mag jouw prachtige vederkleed aanraken, maar dat snap ik wel. Gelukkig vallen je veertjes nog niet uit van al de prismastress.
De Prismamerel is een tweevoetige primatensoort uit de familie Hominidae. De Prismamerel staat bekent voor haar goedgezindheid, competitiviteit en haar warme hart.

Ps: Nogmaals proficiat met de prijs van vogel van het jaar

Ps 2: Pas Op! Er is een erge merelziekte aan de gang

Ps 3: Je bent een topgriet en je gaat jouw functies (20 ofzo) kei goed doen
Kusjes Gwensel’

Dixit – Gwen


Sarah Grossard – Organisator & Scriptor

Dit jaar zal ze haar goed werk als Organisator verderzetten en er ook nog de taak Scriptor bijnemen en iedereen heeft er het volste vertrouwen in dat dit goed zal verlopen. Menig cocktailfeestje zal ook dit jaar door haar in goede banen geleid worden, who’s excited?
Ik kan Sarah ook nog beschrijven als een lief, behulpzaam meisje met een verschrikkelijk aanstekelijke lach. Als je Sarah aan ’t lachen krijgt dan zit de sfeer er pas echt in! Ze is very easy to talk to en zal ook altijd naar je luisteren. Sarah is ondertussen een onmisbare schakel voor Prisma.
Sarah, bedankt voor het leuke jaar samenwerken, ik vond het supertof!!!
Veel kusjes, Lizzie xxx’

Dixit – Lise-Marie


Anke Glassee – Sport & Opifex

‘Anke Glassee AKA sport van Prisma. Een functie zegt veel over een persoon en dat is bij Anke AKA Nikè (godin van de overwinning) niet veel anders. Je zou het haar niet meegeven maar ze is al 4 – voudig kampioen in de Highland games. Nadat ze alle boomstammen van Schotland naar België had gekatapulteerd was het tijd voor iets anders. Ze ruilde haar kilt in voor een nog vele kleiner maar vele mooier stofje, het PRISMA lint. Buiten sportief zijn doet ze ook aan een heel zeldzaam iets “studeren”. Hoe ze er tijd voor vrij maakt is voor mij een raadsel maar ze doet het wel. Als je haar tegen komt in den Barbier, Sali of een ordinair kot feestje (die best wel epic zijn in de Prisma groep) kun je haar dorst best lessen met een rode wodka.
Dus bij deze dierbare lezer, Anke Glassee.’

Dixit – Yenthell Huyge


Yenthell Huyghe – Media

‘Deze goedlachse Kruibeekse jongen lijkt op het eerste zicht niet veel anders dan de gemiddelde Antwerpse student. Safke in de hand, glaasje drinken (wat maakt niet uit, zolang er maar een alcohol percentage hoger dan 10° in zit), grote mond en meer in het café te vinden dan in zijn les. Hij studeert grafische en digitale media wetenschappen en hij neemt de zin: ’Deze dingen leer je niet door in een les te zitten’, dan ook heel letterlijk.
Foto’s, filmpjes, banners maken: Hij kan het allemaal. Tijdsdruk kent hij niet en dit onder het motto: kwaliteit boven kwantiteit.
Deze zin trekt hij niet door naar alles. Wanneer het tijd is om poulekés te swipen op Tinder is het vooral de kwantiteit die de bovenhand neemt. Die wilde haren is hij nu wel kwijt geraakt omdat hij nu helaas niet meer single is, sorry dames.
Vraag hem gerust ook een keertje naar zijn signature move. Yenthell staat in het studentenleven bekend om een bepaalde actie die hij te pas en te onpas al eens uitvoert. Een tip: “Waarom zouden we ons moeten schamen in onzen blote, we zijn toch allemaal zo geboren.’’
Kortom: Yenthell is een topkerel. Een echte sfeermaker die een ongemakkelijke situatie nog ongemakkelijker kan maken. Ik kijk er dan ook megahard naar uit om met hem het Prisma media team te vormen. Beauty and the Brain, een betere combinatie heeft Antwerpen niet te bieden.’

Dixit – Maarten


Maarten Van der Auwera – Media

‘Dames en heren, jongens en meisjes
Laat mij jullie voorstellen aan Maarten (aka Instaslet), onze nieuwe media voor het komende jaar. Jullie zullen zich wel afvragen waarom Maarten de bijnaam ‘instaslet’ heeft. Wel het zit namelijk zo: Maarten heeft een insta-acount met redelijk wat volgers (meer dan 6000). Met een succesvolle instagram moet je toch een beetje verstand hebben van foto’s. Laat ons zeggen dat zijn foto’s pretty damn goed zijn. Daarom ook de beslissing om hem aan te nemen als nieuwe media en de Prisma foto’s/ Instagram naar een instaslet niveau te brengen. We hebben er volle vertrouwen in dat hij ons mooier zal doen lijken dan we in het echt eigenlijk zijn( hij kan aardig overweg met Photoshop en Lightroom). Foto’s nemen  is niet zijn enige talent. Maarten studeert ook revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. Over gewrichten en spieren kent hij alles, dus wanneer je eens last hebt aan iets: vraag hem gerust of hij je eens onder handen wilt nemen. Voila, zo hebben jullie een begin beeld van Maarten. Er zijn echter nog veel meer kwaliteiten van hem, die je dit jaar wel zal leren kennen ?

Dixit – Merel


Lobke Van Wesembeeck – Cantor

‘Beste toekomstige schacht of por, ik stel u voor onze nieuwe cantor:

L staat voor LIEF

O staat voor ONVERVANGBAAR

B staat voor BAAS

K staat voor KLEURRIJK

E staat voor ENTHOUSIAST

 

V staat voor VOLWASSEN

A staat voor AUXILIA

N staat voor NOA

 

W staat voor WERELDBURGER

E staat voor EUFORISCH

S staat voor SOLIDAIR

E staat voor EERLIJK

M staat voor MOEDIG

B staat voor BLOGSTER

E staat voor EIGENZINNIG

E staat voor ELEGANT

C staat voor CANTOR

K staat voor KONIJN

Dit was mijn gedichtje en ik vond het niet fijn
Ik ben een genie maar wel ééntje met dyslexie’

Dixit – Jana

(and a touch of Gwen)


Agata Anna Kulina – Meter

‘Ons Agata, pro-senior en onze nieuwe meter.
Vorig jaar heb ik als schacht kennis mogen maken met deze fantastische club die in goeie banen geleid werd door deze geweldige, grappige, lieve meid. Een inspiratie voor allen. Dit is nu haar derde jaar in de club en ze gaat het bij ons iets rustiger aan doen, maar dat maakt ze goed door bij Unifac de taak van cultuur op zich te nemen. Ze is een echte aanwinst; altijd enthousiast en ze staat altijd klaar voor een goei feestje. Al bij al ben ik dus zeer blij dat ik dit jaar toch nog de kans krijg om met haar in het praesidium te zitten!’

Dixit – Anke