Praesidium 2017-2018

Agata Anna Kulina – Praeses

agata

“Met veel trots stel ik jullie onze nieuwe, geliefde, schattige, gekke maar lieve praeses voor die altijd klaar staat voor een feestje, een babbeltje, een drankje (veel drankjes). Het is een super top griet die er altijd zal zijn voor haar vrienden en haar praesidium. Een hoekje af? Dat is maar een gedacht! Er zijn wel meerdere hoekjes af, maar dat maakt ze nog leuker! Ze is er altijd voor een leuk mopje, ze zorgt steeds voor een toffe sfeer met haar mooie lach op haar gezicht.
Een harde tante die weet wanneer je moet werken en wanneer je plezier kan maken, eigenlijk alles wat een goede praeses nodig heeft, heeft zij zeker! Naar de McDonalds gaan en achteraf ijsjes bestellen doen we graag! McFlurry for the win! IJSJE! Dit jaar wordt een ongezien top jaar voor Prisma met jou aan het hoofd en is al goed in gezet door ons onvergetelijke praesidiumweekend waar ik Agata aka Gatje nog beter heb leren kennen. Ze neemt verantwoordelijkheid en leidt alles in de goede baantjes. Ik, wij, Prisma zijn klaar voor jou te doen afzien en zweten!
Mopje! Ik zal er zijn voor mijn praeses wanneer je het moeilijk hebt omdat ik weet dat jij dat ook zal doen!

Liefste Gatje, je hebt al laten zien dat je dit kan, dus dit jaar gaan we knallen en alles geven zodat prisma nog meer een succes wordt met jou aan het hoofd! Ik geloof er alvast in! Much love x”

– Dixit Kyra

Verjaardag: 08/11/1996

Richting: Taal- en Letterkunde: Spaans – TFL

Favoriete cantusnummer: The Wild Rover

Kot: Ja

Single


Indra Melis – Vice-Praeses

indra

“Ferme carroserie, Veel korstjes gegeten, Goed bedeeld…. Ik zou hier even kunnen doorgaan over onze vice haar weelderige boezem, maar Indra heeft wel wat meer vlees in de kuip dan haar HaHa’s.
Indra is hands down de meest zorgzame griet die ik ken. Ik start het academiejaar met de geruststelling dat ik met al mijn problemen (lees: slecht gaan op een cantus/feestje) bij haar terecht kan.
Geen problemen? Geen probleem! We kunnen nog altijd bij Indra terecht voor de laatste sappige (prisma) roddels. Ze heeft een grote mond met een nog groter hart. Samen met haar onvoorwaardelijke inzet voor Prisma maakt haar niet alleen onze prismama, maar ook een uitstekende vice-praeses. Wie nu iets heeft van how damn! Hoe krijg ik deze pracht verschijning te pakken? Ik raad aan, loop (of kruip) is langs de kassa. 9/10 vindt je ze daar wel. En met wat geluk tapt ze zelf jouw pint.”

Dixit Robbe

Verjaardag: 26/01/1997

Richting: Taal- en Letterkunde: Engels – TFL

Favoriete cantusnummer: When Johnny comes marching home

Kot: Ja

Single


 

Robbe Heirman – Quaestor

robbe

“Robbe, wa ne mens. Als informaticus is hij een beetje ne miet. Dingen die Robbe leuk vindt:

  • Bier impotent verklaard worden op een cantus
  • Poepen met Kelly
  • Ne cara om 10.15u ’s ochtends
  • Excel sheets maken die door niemand worden ingevuld

Deze jongeman is dus onze nieuwe quaestor, ook al is hij een beetje een droge zak. Nu is de vraag hoe, in godsnaam een masterstudent informatica bij ons is terecht gekomen. Wel, ik kan daar geen antwoord over geven. En aangezien Robbe zo nen ongelofelijk droge zak is en gene klop vertelt over zijn leven (toch niet als ik luister) kan ik eigenlijk niet veel meer zeggen over deze jongeman. BUITEN dat hij meer meisjes in de klas heeft dan in het begin van zijn studeer carrière. En tinder was zijn dada, maar nu hij Kelly heeft is hij saai (Kelly, I still love you) (call me).

Als je Robbe tegenkomt zeker eens iets tegen zeggen, ook al is zijn neus nogal afschrikwekkend.

Je kapoen,
Krestep”

– Dixit Christophe

Verjaardag: 14/4/1993

Richting: Informatica

Favoriete cantusnummer: Krambambouli

Kot: Ja

Single


 

Gilles Dierickx – Financiën & Opifex

gilles

“Gilles, het is ne speciale. De eerste keer dat ik Gilles tegenkwam was op verkenningsdagen. En vanaf het begin klikte het wel tussen ons, hij was heel vriendelijk en leek vanaf het begin geïnteresseerd in Prisma. Door zijn enthousiaste gedrag en zijn stotter was hij vanaf het begin ne zeer memorabele kerel. Zijn liefde voor Prisma wordt misschien alleen overstegen door zijn liefde voor bier. Mocht je grappige verhalen willen weten over Gilles, gênant of iets minder gênant (want om eerlijk te zijn, de meeste verhalen die Gilles meemaakt zijn gênant), aarzel dan niet om me aan te spreken. Ik kan ze me meestal herinneren (de andere zijn met alcohol weggespoeld denk ik). Het laatste ding over Gilles, zoals eerder aangehaald, hij stottert. Iets wat tamelijk hard opvalt, maar om een of andere reden denkt hij dat niemand dat opmerkt. Wat weleens kan leiden tot de situatie dat je al een half uur met Gilles praat. En hij opeens zegt “ik weet niet of g-g-ge het w-w-weet maar ik s-s-s-stotter”    Ja Gilles, ik weet het.

Maar om samen te vatten, Gilles is ne crème van ne gast en als ge een probleem hebt zal hij u altijd proberen te helpen.”

– Dixit Christophe

Verjaardag: 13/12/1997

Richting: TEW: bedrijfskunde

Favoriet cantusnummer: The Wild Rover

Kot: Ja

Bezet


 

Ayla Buekers – Ab Actis & Zedenmeesteres

ayla

“Hi, ik ga even uitleggen wie Ayla is.

Ze is uit haar mama gekropen op 8 januari 1996. In haar eerste super zware jaar als cultuur in het praesidium (2016-2017) moest ze veel zware wateren trotseren, stomme kutschachten verafschuwen en natuurlijk studeren. Ze studeert “volgens haar facebook profiel” Engels op de UA. Dus zo zwaar zullen die studies ook niet doorwegen op haar sociaal leven. Ze kan altijd haar gedachten verzetten door een stevig uurke haar volledig op ne goeie Van Daele te gooien en dit tot meermaals toe. In 2017-2018 zal ze actief zijn als Ab-Actis en jawel zedenmeesteres in Prisma.

Wat je nog meer moet weten over Ayla…
Ze kan staren als een woest en groot geschapen stier die een rode vod ziet. Ze kan steken geven zoals elke eierstok een vrouw kan pijnigen. De humor die haar gezwel van plezier doe groeien is zo donker als elke dode pas geboren baby mop.*

Maar wat het meest belangrijke is dat je moet weten over Ayla is…
Dat ze een trouw lid is van de Prisma familie.

*Donkere dode baby mop:
– Wat hebben een baby en een Ferrari met elkaar gemeen?
– Het is moeilijk om er in te geraken maar eens je er in zit scheurt het.”

-Dixit Yenthell

Verjaardag: 08/01/1996

Richting: Taal- en Letterkunde: Engels – TFL

Favoriete cantusnummer: Lob der edlen Musika

Kot: Nee

Bezet


 

Gwen Pauwels – P.R.

gwen

“Gwen, de Mater van mijn Dei, de pot van mijn pannencollectie. Toen ik Gwen zag op de Ossenmarkt om samen naar een ASL wedstrijd te vertrekken, keek ik er al naar uit om haar te dopen. Ik ken deze griet namelijk al van het middelbaar, maar ik heb haar pas dit jaar beter leren kennen. Zeker op de ontgroening, dat was echt een glorieus moment voor ons Gwenneke. Het heeft echter niet lang geduurd vooraleer ik wist dat Gwen in het praesidium moest komen. Toen ik in haar sollicitatiebrief zag staan dat zij mijn vorige functie wou overnemen, heb ik niet getwijfeld. Gwen moest en zou PR worden.
Op praesidiumweekend heb ik niets dan plezier gemaakt met dit topwijf. Ze staat altijd paraat voor een geweldig dis’ke of een welgemeende knuffel en een luisterend oor. Je kan haar ook altijd vinden in ’t Dakhuus (aka Wacho’s) te Brasschaat met een fris wijntje in haar hand. Trakteer haar dan een stuk of vijf en een toffe avond is gegarandeerd! Gwen kan je dan ook niet alleen advies geven over welk drankje je moet bestellen, ze kan je ook op professioneel vlak letterlijk uit de nood helpen. Heb je een vraag over welke pot je moet kiezen in de IKEA? Bel onze expert en voor je het weet is jouw keuken weer een pot rijker!
Kortom, eigenlijk heb ik niets meer dan goeds te vertellen over deze awesome powergirl. Gwen, ge zijt echt een topvrouw! Oeps, did I just assume your gender??”

– Dixit Indra

Verjaardag: 09/03/1998

Richting: Toegepaste Taalkunde: Frans- Engels

Favoriete cantusnummer: Die kat komt weer

Kot: Ja

Single


 

Peter Braeckmans – P.R.

pj

“Met trots stel ik u Pj of Peach voor (vernoemd naar Princess Peach van Mario). Dit jaar neemt hij samen met Gwen P.R. voor zijn rekening, waarbij ik alle vertrouwen heb dat we een record aantal sponsors gaan binnen krijgen.
Je kent hem zeker en vast van de Salamander of ook de Sali genoemd, een topcafé op HET plein van de studentenbuurt, de ossenmarkt. Waar hij zowel voor als achter de bar graag hangt. Als je hem daar niet kan vinden dan zit hij waarschijnlijk op zijn fiets, want hij is al de vierde generatie coureur in de familie. Hij is dan ook een fietser in hart en nier.
Het is een schat van een gast met af en toe een groot ego, maar laat u daar niet door afschrikken , want hij heeft een solidair hart. Hij staat dan ook altijd voor je klaar voor een leuke of een serieuze babbel. Dit groot ego komt ook terug als hij verliest in een spel. Zo heb ik hem ooit verslagen met poker en is hij daar nog steeds niet goed van.
Hij is ook een werkelijke ‘badass’: zo heeft hij ooit strafstudie gekregen omdat hij een koekje aan het eten was in de klas (hij heeft het dan ook maar helemaal op gegeten).

Kortom Peach is iemand die altijd voor je klaar staat en waar je altijd op kan rekenen, een ware prismaan of een prismavriend ;)”

– Dixit Jana

Verjaardag: 25/10/1995

Richting: KMO-Management

Favoriete cantusnummer: The wild rover/Clementine

Kot: Ja

Bezet 


 

Sarah Grossard – Organisator

sarha

“Een van de prachtige aanwinsten anno 17-18 voor Prisma is onze nieuwe organisator Sarah. Als linkshandige hebben we er weer een specialleke bij om een jaar aan activiteiten op poten te zetten. No panic want van Sarah kan je carpe diem-gewijs echt wel iets leren: ze lijkt er een sport van te maken om elke dag iets plezant te doen en ik heb haar bijna vaker met een glimlach gezien dan met haar bril op. Ze gelooft niet in liefde op het eerste zicht, wat haar lekker nuchter maakt. Een pluspunt voor het in goede banen leiden van evenementen waar ze sowieso af en toe wat minder nuchter nog meer sfeer zal beheren.
Als er iemand niet vies is van het studentenleven is Sarah het wel. In haar eerste jaar liet ze zich dopen bij Klio en in haar tweede jaar was Prisma aan de beurt. Nog een jaartje later stapt deze solidaire ziel bij ons in het team om dat hier zelf eens te regelen! Met haar beste vriendin Ayla ook nog een jaar in het praesidium zal het nogal een feest worden. Deze twee kennen elkaar door en door, dus voor meer info na dit tekstje: pb Ayla Buekers. Of sla een babbeltje met Sarah zelf waar je ongetwijfeld goed gezind van wordt! Probeer gewoon geen judo- of bokswedstrijd met haar aan te gaan want linkshandigen schijnen de baas te zijn in contactsporten.”

– Dixit Silke

Verjaardag: 18/07/1996

Richting: Taal- en Letterkunde: Spaans – Nederlands

Favoriete cantusnummer: Loch Lomon’

Kot: Nee

Bezet


 

Lise-Marie Nassen – Organisator & Cultuur

lise-marie

“Een van onze nieuwste aanwinsten dit jaar is Lise-Marie, Lizzie voor de vrienden of ook wel gekend als anale Frodo (ook al heeft ze nog nooit Lord of the Rings gezien). Zij gaat dit jaar onze organisator en cultuur bijstaan. Deze studente communicatiewetenschappen heeft zich begin vorig academiejaar bij ons laten dopen, tijdens de sollicitaties wou ze ons geweldig team vervolmaken en solidariteit promoten. Met haar creatieve opdracht waar ze zichzelf had gephotoshopt in foto’s van onze feestjes met organisatorlint aan wisten we dat zij een fantastische aanwinst zou zijn.
Ondertussen kennen we haar al wat beter en heeft ze ook gedeeltelijk het praesidiumweekend georganiseerd. Als ze dit jaar alles zo goed organiseert zoals ons geweldig weekend kan je zeker rekenen op topactiviteiten!
Als je onze goedlachse Lizzie tegenkomt kan je haar altijd plezier doen door haar een glas wijn of een pintje te trakteren. Moest je je voet omslaan of een babbeltje willen kan je ook altijd bij haar terecht. Solidariteit ten top! Zeker als je (of Jana) mankt is zij daar om jou te ondersteunen naar het volgende feestje.

Ik ben er vast van overtuigd dat onze Lise-Marie mee voor een topjaar gaat zorgen!”

– Dixit Ayla

Verjaardag: 12/08/1998

Richting: Communicatiewetenschappen

Favoriete cantusnummer: Die kat komt weer

Kot: Ja

Bezet


 

Jana Scheers – Cultuur

jana

“Jana Scheers, aka Shana, aka Shanaal, is een knappe 18-jarige madam die dit jaar, samen met mij ;), de functie Cultuur op zich zal nemen. Shana studeert rechten en is hier best fier op. Geen slecht woord mag over deze richting gezegd worden ook al koos ze er zelf voor “omdat ze ni wist wat anders te gaan studeren”.
Voor de rest houdt ze zich in haar vrije tijd bezig met haar eigen auto op een te rijden, duveltjes drinken en slapen natuurlijk. Shana’s standaard bedtijd is ongeveer 20 uur maar 21 uur als ze is gek doet. Hoe we haar op onze epic cocktailparties gaan wakkerhouden is nog maar de vraag.
Jana ziet er misschien het schattigste uit van de groep maar het is zeker geen katje om zonder handschoenen vast te pakken (lees: ze kan serieus van hare tak maken). Maar ze is echt een topgriet en ik kijk er enorm naar uit om dit jaar samen met haar culturele activiteiten in mekaar te steken. Het praesidiumweekend was al een groot succes!

Shana, I love you we gaan knallen dees jaar!!

Veel kusjes, Lise-Marie xxxxxx”

– Dixit Lise-Marie

Verjaardag: 16/11/1998

Richting: Rechten

Favoriete cantusnummer: Het Prismaclublied

Kot: Nee

Bezet


 

Kyra van Craenenbroeck – Media & Schachtentemster

kyra

“Ons Kyra, oftewel het kneusje van den hoop, zal dit jaar alle schachtjes temmen! Laat jullie niet vangen door haar uitdagende glimlach, deze meid kan fel uit de hoek komen. Voor je het weet heeft deze “fotografe” een foto van je genomen die je nog de rest van je leven blijft achtervolgen. Voor degene die toch bevriend willen worden met deze meid: blijven proberen is de boodschap! Haar beste vriend, onze Yenthell, vond ze namelijk eerst maar een saaie jongen. Nu zijn de twee echter onafscheidelijk!
Even alle gekheid op een stokje. Ons Kyra heeft misschien wat rare trekjes maar bovenal is het een absolute topgriet! Prisma mag dan ook haar beide pollekes kussen met zo een zalige griet als schachtentemster!

Ps: Rij nooit mee met deze wegpiraat! Zij rijdt namelijk meer dan 80 km/h op de ring en is niet vies van een eenrichtingsstraat in te rijden!
Ps 2 : Her favorite fruit is peach.”

– Dixit Gwen

Verjaardag: 04/04/1997

Richting: Fotografie

Favoriete cantusnummer: Annemarieken

Kot: Ja

Single


 

Yenthell Huyghe – Media

yenthell

“Op praesidiumweekend heb ik de eer gehad om Yenthell beter te leren kennen. Wat mij toch wel was opgevallen is dat hij ongelooflijk veel spuugt!! Je zou bijna kunnen vaststellen dat hij verwant is aan de lamafamilie. Daarnaast is Yenthell een ongelooflijke plezante en grappige kerel, 95% van de tijd lagen we strijk met zijn mopjes en gevatte opmerkingen, en op de duur werden ze beter en beter naarmate de tijd en alcoholgehalte toenam. Bij Yenthell in de buurt verveel je je geen seconde, deze jongen staat altijd paraat voor een babbeltje. Vraag zeker eens naar zijn vriendin, waarom hij zijn sokken zo hoog optrekt of zijn werk bij Intratuin. In geuren en kleuren vertelt hij je alles.
Voordat je een babbeltje mee aanslaat, trakteer die jongen op een fris caraatje of een ander fris pintje, gegarandeerd dat je die jongen zijn hart verovert.
Yenthell zal je nooit eenzaam in een hoekje zien staan, liefst van al bevindt hij zich middenin tussen de mensen of bij Robbe. Robbe en hij hebben een bromance next level. Volgens Robbe, en ik quoteer: “Kan hij goed muilen”. Yenthell is ook onafscheidelijk van zijn vape of sigaretje, hangt er vanaf wat hij bij heeft. Ik ben dus ongelooflijk trots dat Yenthell dit jaar de rol van Media op zich kan nemen en ik ben er zeker van dat hij het supergoed gaat doen.

Dus: GO YENTHELL!”

– Dixit Agata

Verjaardag: 09/01/1994

Richting: Grafische en Digitale Media

Favoriete cantusnummer: Der Pappenheimer

Kot: Nee

Singel


 

Christophe Lepage – Cantor

lepage

“Ik stel jullie voor aan onze cantor Christophe, ook wel Krestep of Lepage voor de vrienden. Deze student event en projectmanagement bekleedde vorig jaar de functie als organisator en cantor, maar dit jaar draagt hij zijn functie als organisator over, zodat hij zich volledig kan storten op het cantorschap. Cantussen is dan ook zijn favoriete bezigheid en je zal hem regelmatig vinden op een cantus of op een plek waar hij kan zuppen.
Christophe kan je gemakkelijk herkennen aan zijn bril, klakske, sigaretje in de hand, zijn veel te vuile doopjas die niemand durft aan te raken en waar hij ‘albatrots’ op is, en last but not least: zijn geweldig Kempisch accent! Nog leuke weetjes zijn dat hij goed gitaar kan spelen en dat deze kerel snel kan adden (you better be prepared).
Wil je eens met Christophe babbelen, omdat je denkt van “eeeeh da ziet er mij nen toffe uit!” dan kan je altijd eens proberen om over het communisme te beginnen praten (geen idee waarom), maar de kans is groot dat je ergens wel de uitspraak “leve het proletariaat en fuck de bourgeoisie” hoort. Indien je niet over politiek wilt praten, kun je hem ook altijd plezieren met memes, hij zal jou de gepaste repliek geven.

Op het eerste zicht lijkt hij misschien een specialleke, maar eenmaal je hem beter leert kennen, zie je pas wat voor een topkerel hij is. Ik zie er naar uit om dit jaar met hem samen te werken, hem beter te leren kennen, en ik hoop dat ik veel van hem kan leren #deemjom”

– Dixit Sarah

Verjaardag: 01/06/1995

Richting: Event & Projectmanagement

Favoriete cantusnummer: Ach lieflijke meisjes

Kot: Nee

Bezet


 

Silke Wossmann – Meter

silke-meter

“Mijn maatke, ons Sil, van vice-praeses naar meter voor een 3e jaar Prisma praesidium. Als je met Silke naar een feestje gaat weet je dat het een leuke avond wordt, maar niet waar je zal eindigen. Eerlijk, toen ik wist dat Silke dit jaar ons praesidium zou blijven versterken was ik het meest enthousiast. Altijd klaar voor de nodige portie lachen, gieren, brullen, maar als het nodig is zal ze je met nuchtere raad helpen, ook al is deze raad niet altijd in nuchtere toestand gegeven. Haar vlugge comebacks zullen je even versteld laten staan als de schoonheid die ze meesleurt. Maar heren, laat jullie beste versiertrucks en openingszinnen maar netjes in de kast liggen want deze deerne is helaas van straat. Geraak je ooit toch aan de praat met Silke, wees dan zeker dat je kennis van de 90’s serie Friends helemaal op punt staat, want deze kent ze door en door.
Niet vies van een danspasje op het podium van Red and Blue op een donderdag, wel van het delen van eten want SILKE DOESN’T SHARE FOOD!

Een kat(lover) om niet zonder handschoenen te vast te pakken, maar heel stiekem toch een heel zacht hartje van puur goud, dat is ons Silke…”

– Dixit PJ

Verjaardag: 07/06/1996

Richting: Taal- en Letterkunde: Nederlands – TFL

Favoriete cantusnummer: Die kat komt weer

Kot: Nee

Single