Praesidium 2016-2017

LOBKE VAN WESEMBEECK | PRAESES

1-praesesLobke omschrijven we in vier woorden. Knap, sympathiek, prettig gestoord en solidair.
Alsof het nog vernoemd moet worden, deze praeses zou best de cover van Playboy/Vogue kunnen sieren.
Maar Lobke is niet alleen iemand waarnaar je graag kijkt. Ze is ook een persoon met een luisterend oor dat altijd klaar staat. Daarnaast kan je altijd plezier maken met haar.
Uiteraard als de praeses van de solidairste club van het stad, is zij misschien wel het solidairste van ons allemaal.
Kortom, deze meid is een sublieme cocktail van goede eigenschappen. Helaas is ze niet verkrijgbaar tijdens onze geweldige cocktailnights.

– Dixit Mike


SILKE WOSSMANN | VICE-PRAESES

2-vice-praesesHier se, daar se! Ons Silke, oftewel Sil van Brasil (shoutout naar haar geweldig instagramaccount). Over Silke kan er héél veel verteld worden, moest ik alles willen vertellen dan zou ik over tien jaar nog niet klaar zijn! MAAR toch zijn er een aantal puntjes die vermeld MOETEN worden. Ik zal beginnen bij het begin, Silke is één van de mensen met het hart op de juiste plaats. Ze is lief, zorgzaam en verwelkomt je met open armen. ‘Ongemakkelijkheid’ en ‘gênante stiltes’ staan niet in haar woordenboek. Zin in een luchtige babbel? Geen probleem! Meer fan van een diep gesprek? Silke staat paraat! Hoe je het draait of keert, bij Silke ben je aan het juiste adres om te praten (of om luidkeels mee te brullen met ‘No Scrubs’). Het verwondert mij nog steeds hoeveel enthousiasme onze Vice wel niet heeft, elke keer weer verrast ze ons met haar overvloed aan enthousiasme. Silke kan je best vergelijken met Marsupilami: Ze heeft energie voor tien, lacht ongelooflijk graag en is enorm intelligent. Daarnaast is ze een dame die weet wat ze wil en kan ze haar mannetje staan. Kortgezegd, vervelen doe je nooit met ons Silke in de buurt! Ze is een Vice met een gouden hart.

– Dixit Agata


YORICK HENDRIKX | QUAESTOR

3-quaestorMaak kennis met Yorick! Deze stoere bink met een hart van goud staat altijd open voor een boeiend gesprek, al dan niet met een pint in de hand! Met zijn zwoele blik en blonde haren laat hij de harten van alle meisjes sneller slaan. En mocht die zwoele blik niet werken heeft hij nog een hoop geweldige oneliners klaarstaan (ik citeer: “Als gij een meisje waart zou ik u los doen.”)! Yorick kan ook wel met zichzelf lachen en is niet bang om soms zijn mannelijkheid opzij te schuiven (want kom op, wie zingt er nu niet mee met K3?)! Dus meisjes, waag jullie kans zolang het kan! Vorig jaar heeft Yorick onze geldpot goed bewaard, en dat zal dit jaar, samen met Gilles, zeker niet anders zijn!

– Dixit Skippy


GILLES DIERICKX | QUAESTOR

4-quaestorToen wij Gilles belden om te vertellen dat hij in ons praesidium mocht komen als quaestor was hij super enthousiast. Met zijn enthousiasme en zijn studie TEW zal hij zeker een goede quaestor worden, daar ben ik van overtuigd! Als hij niet bezig is met zijn studies of met geld zit hij graag thuis met zijn super schattige hond te spelen. Vraag hem zeker eens naar wat foto’s van zijn lieve hond! En misschien neemt hij hem eens mee naar een Prisma activiteit. Verder is het misschien goed te weten dat hij binnen Prisma een speciale bijnaam heeft gekregen. De naam Gilles leverde namelijk in het begin nog wat verwarring op, is het nou Gilles of “Jill”. Daarom hebben wij besloten het gemakkelijk te maken en hem te vernoemen naar zijn achternaam. Spreek hem dus gerust ook aan met Dirk!

– Dixit Anna


ELENA DE LAENDER | AB ACTIS

5-ab-actisElena AKA voenkske of was het nu de vlam…? In ieder geval iets met vuur. Als iemand aan Elena denkt dan denken ze “Is da niet die rare die altijd aant lachen is?” Wel, ja een beetje wel. Elena lijkt misschien op het eerste gezicht een beetje raar. Maar geloof me, ze is heel raar. Haar logica kan de beste verrassen wanneer ze plots met een gevatte opmerking komt of plotseling een heel goeie analyse van een situatie maakt. Ook haar luisterend oor is geweldig om bij terecht te kunnen (niet dat ik dat al heb gedaan maar blijkbaar is het zo). Maar dan kan ze af en toe weer half comateus in het midden van den Barbier staan met haar lint te staan zwaaien of op blote voeten rondlopen door den Dolcé waar we dan net een cantus hadden gehouden. Maar al bij al is het een officiële topgriet waar je altijd terecht kan. Al is het voor een goede babbel of voor een pint, Elena is er voor u (als ze niet op Chiro kamp is tenminste).

– Dixit krestep


CHRISTOPHE LEPAGE | ORGANISATOR & CANTOR

6-organisator_cantorDames en heren, appelen en peren, boeren en boerinnen, Christophe Lepage. Na al reeds een jaar organisator geweest te zijn bij Prisma, neemt deze flamboyante jongeman het komende jaar de functie op van cantor én jawel u hoort het goed: opnieuw organisator! Deze Kempense hengst is één van de eenvoudigste types die u zult vinden. Geef Christophe nen Duvel, zijn sigaretje, een caféstoel en een vleugje D&B, en u zult zijn hart helemaal kunnen bekoren. Voor zover ik weet is deze knepperd ook nog steeds single dus euh ja eropaf dames zou ik zo zeggen. Vervolgens om af te sluiten nog een kleine boodschap van algemeen nut: Christophe kan vreselijk goed adjes trekken. Hem uitdagen is op eigen risico.

– Dixit Gilles aka Dirk


AGATA ANNA KULINA | ORGANISATOR

7-organisatorAgata is onze nieuwste organisator. Ze heeft blond haar. Agata is een topgriet. Ik ben Yorick. Ik doe het geld, ik schrijf geen teksten. Schol op Agata!

– Dixit Yorick

IK VIND DEES NI KUNNEN!

– Dixit Elena

Dees is echt hilarisch!

– Dixerunt Silke & Skippy

UPDATE

Yorick kan misschien niet zo goed schrijven, maar gelijk heeft hij wel!
Agata is inderdaad onze nieuwe organisator en Agata is echt wel een topgriet. Ik heb Agata leren kennen toen ze nog een eerstejaartje was op verkenningsdagen en wat heb ik chance dat ik haar begeleider mocht zijn! Daarna kwam ze zich enthousiast en trots inschrijven voor prisma en kijk, ik heb een geweldige vriendin erbij. Al-tijd down to earth, klaar om iemand te helpen met een woordje en een daadje of gewoon een dikke knuffel en een goed glas wijn. Al-tijd enthousiast en luid lachend. Of gewoon luid. Wat nog beter is: sinds dit academiejaar niet enkel een vriendin maar ook een rasecht Prismaatje! Met haar ideeën en gedrevenheid gaan wij een topjaar tegemoet, Agata = fixeeeerr.
Klop gerust eens bij haar aan om een instant goed humeur te hebben! Dees prismadammeke is liefdevol, hilarisch, onbetaalbaar en als ze nog iets meer geobsedeerd was door FRIENDS, zou ik met haar trouwen.
– Dixit Silke

MIKE GOETELEN | P.R.

8-p-rMet heel veel trots stel ik u Magic Mike, onze hoofd P.R. voor. Niet alleen heeft hij net zo’n spectaculair afgetraind lijf als dat van Channing Tatum, maar is hij ook nog eens extra sexy met een snorretje en een rasecht Kempisch accent.

Wil je Mike in het echt zien schijnen en wil je kunnen kwijlen over het uiterlijk van een echte man? Kom dan zeker naar Zomaar een Dak en speel en potje zenuwen met hem en dan pas zie je zijn magische krachten en schoonheid naar buiten komen in enkele druppeltjes zweet op zijn voorhoofd.

Hij is een lievere versie, een hetere versie en een plezantere versie dan eender welke Mike dan ook die zich op deze aardbol bevindt. Met zijn charmante lach en uitstraling ben ik er zeker van overtuigd dat elk bedrijf zal bezwijken wanneer Mike binnenwandelt en eens goed schud met zijn wilde lokken.

Lieve Mike, work your magic and make us proud.

– Dixit Indra


INDRA MELIS | P.R.

9-p-rZonder Indra zou ons ‘al zo geweldig’-praesidium niet volledig zijn. Deze madam is het ontbrekende puzzelstukje in de puzzel. Ze is niet zo snel op haar mondje gevallen en kan zowat alles aan (ze is te vergelijken met Superwoman). Sinds kort heb ik Indra beter leren kennen en ik kan nu al met zekerheid zeggen dat ik me de komende jaren niet zonder haar kan voorstellen. Wat je best kan doen om deze ferme griet te strikken is haar eens trakteren op een ‘Kiliminjaro’ van bij de Vandoag Is’t, ongetewijfeld dat je dan bonuspunten scoort. Naast veel koffie drinken (lees: zuppen) feest deze meid ook heel graag of houdt ze ook van een leuke, lange babbel. Die babbels kan je zeker starten in Zomaar een Dak waar ze geniet van haar koffie en van haar vriendje (Michaël van Klio). Om Indra te omschrijven heb je echt veel tijd nodig, want zelfs over een paar uur ben je niet uitgepraat. Indra is een feirme griet, met de juiste hoeveelheid doorzettingsvermogen, net genoeg zotheid en de warmste persoonlijkheid ooit.

– Dixit Elena


ANNA KAASSCHIETER | CULTUUR & ONTSPANNING

10-cultuur_ontspanningU kent haar als een van onze geweldige organisatoren van vorig jaar, onze knappe Venetiaans blonde Anna. Die ik dit jaar met trots aankondig als mijn mede-Cultuur en tevens Ontspanning. Afkomstig uit het verre Nederland komt zij ons vergezellen in het geweldige Antwerpen. Maar haar Antwerps wordt steeds beter en beter zodat ze binnenkort een rasechte Antwerpenaar lijkt.

Zoals iedereen in Prisma kan je bij haar altijd terecht om een geweldige tijd te beleven. Zowel op een feestje of cantus als daarnaast want ze staat altijd klaar om mensen te helpen, daarom dat ze zo perfect bij Prisma hoort, solidariteit ontbreekt haar zeker niet!

Ik kijk er in ieder geval al naar uit met haar samen te werken. Net zoals vorig jaar ben ik er ook helemaal van overtuigd dat Anna haar functie met volle 100% perfect zal uitvoeren en mee zal zorgen voor een ongelofelijk, onvergetelijk, fantastisch academiejaar.

– Dixit Ayla


JOÃO PEDRO DAL BOSCO | MEDIA & SCHACHTENTEMMER

12-schachtentemmer_mediaMet veel trots stel ik jullie João Pedro Dal Bosco voor! Skippy voor de vrienden. Deze Portugese knapperd zal dit academiejaar twee zware functies vervullen, hij wordt namelijk zowel media als schachtentemmer. Maar wat zijn nu die supermegafantastische kwaliteiten van onze Skippy dat hij zijn taken tot een goed einde zal brengen? Wel, eerst en vooral is het een harde werker, geen siësta’s voor deze senhor! Ten tweede is hij erg geïnteresseerd in ontwerpen, een eigenschap die als media erg goed van pas komt. Hij is als het ware onze eigen Prismaanse, gedigitaliseerde Picasso. ’s Avonds kun je onze nieuwste aanwinst vaak terugvinden in een Antwerps cantuszaaltje. Daar kun je hem herkennen aan het enthousiasme waarmee hij ons wondermooi clublied ten gehore brengt. Gelukkig smeert hij zijn keel ook af en toe met een heerlijk koele cerveja, hij moet zijn stem toch wat sparen om op de schachten te kunnen brullen! Over de doop kan ik (jammer genoeg) nog niet teveel verklappen, maar een dingetje wil ik jullie wel toevertrouwen. Ik ben er 100% van overtuigd dat Skippy onze doop tot een goed einde zal brengen! Hij heeft namelijk het recept voor een succesvolle doop al ontdekt: gedrevenheid, formidabele schachtenpapkookkunsten en een goede portie originaliteit!

Even kort samengevat: Skippy, ik geloof in u! Echt een topkerel xxxxxxxx

– Dixit Lobke


AYLA BUEKERS | CULTUUR

11-cultuurWist je dat 8 januari 1998 de dag is waarop de chemische stof die maakt dat nicotine verslavend is ontdekt werd? Wist je dat Elvis Presley, Stephen Hawking, David Bowie en Kim Jong-un allemaal op 8 januari geboren zijn? Wist je dat Galileo Galilei in 1642 op acht januari overleed?

Maar wisten jullie eigenlijk dat 8 januari ook de verjaardag is van onze eigenste Ayla??? Aha, take note bitches! Wist je dat de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen de hoogste kerktoren van de Benelux is? En dat er oorspronkelijk twee torens moesten gebouwd worden maar wegens geldproblemen dit niet is doorgegaan? Wist je dat overal in Antwerpen muren versierd zijn met striptekeningen en gedichten? Wist je dat Het Steen het oudste gebouw van Antwerpen is?
Wat jullie waarschijnlijk niet wisten is dat Antwerpen nog iets bangelijks herbergt: Ayla Buekers. En wat jullie ook nog niet weten is dat zij jullie dit jaar al die brood- en iets minder nodige weetjes gaat bijbrengen in haar functie als cultuur. Om het nu even te hebben over wat we wel weten: Ayla is een topgriet die Engels-TFL studeert aan onze geliefde universiteit. Ik heb haar leren kennen op de tweede reeks van de verkenningsdagen 2014, waar overigens ook Krestep onze cantor/organisator en Skippy onze media/schachtentemmer van de partij waren. PAVILJOEN 14!!!!!!!! Noem het gerust een reünie want dat is het eigenlijk wel. In alle eerlijkheid: Ayla heeft een ge-wel-dige sollicitatie bij ons gedaan en ik ben APEFAKKINGTROTS dat we haar hebben aangenomen. Wat we dus ook weten is dat zij dit jaar samen met Anna, collega cultuur, ons zal voorstellen aan een geweldige invulling van deze functie. Keep posted y’all!

1 ding weet ik bovenal: Ik heb het volste vertrouwen in Ayla en ik ben ULTRA SUPER HYPED om het jaar samen te beginnen! “Zoiets hebben jullie nog nooit gezien!”

– Dixit Silke