Praesidium 2015-2016

SOPHIE JANS | PRAESES  1

Deze dame *kuch kuch* heeft abnormaal veel ervaring in het studentenleven. Men zou theorieën kunnen maken over waarom ze zoveel tijd heeft. Misschien heeft ze totaal geen leven (dit is waarschijnlijk de oorzaak van deze onzekerheid), misschien heeft ze een affaire met haar professoren (ja meervoud… U hoort het goed).

Deze deerne van enorm formaat heeft de leiding over prisma, al twee jaar na elkaar nota bene. Dus dit jaar zal anders maar beter zijn. Meer ervaring, meer plezier. Ik heb 100% vertrouwen in de krachten van mijn praeses. Haar vastberadenheid zal prisma alweer in goede banen leiden.

– Dixit Yorick


ARNOUT VAN DEN STEENE | VICE-PRAESES

2Nee, hij heeft na zijn eerste praesidiumjaar als organisator niet genoeg gehad van Prisma. Dit Luxemburgs blondje wilde meer, zie hier onze nieuwe vice-praeses: Arnout Van Den Steene! Als een rechtenstudent zal je bijna kunnen zeggen dat hij gemaakt is voor deze functie.

Met een reisgeschiedenis waarvan de meeste van ons alleen maar kunnen dromen kan je hem met een ding altijd extra opvrolijken: een pint! Voor een politieke discussie ben je bij hem op het juiste adres, want naast het recht ligt politiek in zijn hart en nieren. Niet alleen is hij vloeiend in discussies, ook op de dansvloer swingt hij erop los. Zo is die altijd in voor een dansbattle en ja dames dit feestbeest is hartstikke single!

Zoek dus niet verder voor een swingende man, want onze Arnout heeft de brains en dé moves.

– Dixit Diana


YORICK HENRIKX | QUAESTOR3

Vol trots stel ik Yorick voor; deze nieuwe aanwinst voor ons praesidium is niet enkel leuk om naar te kijken, voor een gezellige babbel en koele pint staat hij ook steeds paraat!

De blonde god heeft dit jaar 2 uiterst moeilijke taken: een goede quaestor zijn én het testosteron-gehalte van Prisma een flinke boost geven. Dit zal zeker geen moeilijke opdracht zijn voor iemand die volop meezingt met K3-liedjes zonder aan mannelijkheid in te boeten. Én hij is na vijf jaar van verschillend vrouwelijk schoon terug beschikbaar, so ladies: go for it! Laat je niet misleiden door zijn verlegen indruk. Yorick is niet op zijn mondje gevallen en kan wel met zichzelf lachen (op wat gevoelige momentjes na, en zelfs dat maakt hem niet minder vent!).

Yorick heeft een (korte) opleiding rechten gevolgd en studeert momenteel SEW aan onze universiteit. Dit alles in combinatie met zijn enthousiasme om het Prisma-team met raad en daad bij te staan, bewijst dat zowel zijn uiterlijk als innerlijk er best mogen zijn.

– Dixit Lobke


SILKE WOSSMANN | AB-ACTIS

Dames en her4en.

Ik heb de eer, het privilege, het onnoemelijk, aardverschuivend genoegen om onze nieuwe Ab-actis aan jullie voor te stellen: Silke Smossmann.

Silke is een van de meest enthousiaste en geëngageerde mensen die ik ooit ben tegengekomen. Plus, ze studeert rechten, net als onze nieuwe Media Diana en yours truly, en da’s ook wel een enorm pluspunt in mijn boek. Hoezo, bevooroordeeld?

Ik heb Silke leren kennen in de loop van vorig academiejaar en ze heeft mij steeds enorm positief verrast met haar engagement.

Van op haar doop tot aan haar sollicitatie, elke keer opnieuw kon zij zich bewijzen als een essentieel deel in het radarwerk dat Prisma is. En dát soort mensen is juist wat we nodig hebben. Ik ben daarom als vice-praeses enorm blij da we Silke hebben kunnen opnemen in ons praesidium.

Als we Silke in 1 woord moeten samenvatten, is het dit wel: extreem enthousiast (ja oké, dat zijn twee woorden). Dat enthousiasme deelt ze ook graag luidkeels en met de nodige gebaren mee, en dit maakt haar tot een perfecte conversatiepartner voor, pakweg, doven en slechthorenden. Maar natuurlijk ook voor u, onze trouwe lezer! Begin bijvoorbeeld eens een babbel over Friends (meer kennis over deze reeks en haar achternaam zou Wikipediamann zijn), of over menig ander onderwerp. Jawel, deze Merksemse schone is van alle markten thuis. Ook over serieuze* onderwerpen kan zij uiteraard meepraten. Inhoud én uiterlijk: het kan, bij Prisma.

In alle eerlijkheid: ik kijk er oprecht naar uit om met Silke samen te werken. Samen met de rest van het praesidium maken we er ongetwijfeld een geweldig jaar van: een jaar vol feest, maar ook de nodige melige momenten en uiteraard de juiste dosis solidariteit.

Ik hef het glas op Silke, op Prisma en op vriendschap. Let’s kick some ass.

– Dixit Arnout

*Bloedserieuze


CHRISTOPHE LEPAGE | ORGANISATOR

5Mocht u in de veronderstelling leven dat Kempenaren maar een vreemd volkje zijn, dan zal Christophe u waarschijnlijk niet van het tegendeel kunnen overtuigen. U kunt deze jongeman uit Kasterlee steevast spotten met zijn onafscheidbare klak en waarschijnlijk komt de liefde voor uw nieuwe vlam nog niet eens in de buurt van de liefde die Christophe koestert voor zijn sigaretje.

Los van zijn uiterlijk is Christophe – ook wel bekend onder de namen Christo, The Count en Krestep – ook herkenbaar aan zijn capaciteiten van duizendpoot. U wenst een optreden met scheurende elektrische gitaren? In een handomdraai. Of liever een partay van formaat op loeiende Drum & Bass-beats? Komt voor de bakker. Misschien wenst u wel geëntertaind te worden met Teh Lurd Of Teh Reings-Engels, waarin de oneliner “u fgt, pls” steevast terugkomt? Christophe is de man voor de job. Het is dan ook geen verrassing dat hij met zijn geweldige talenten komend jaar de functie van organisator op zich zal nemen.

Verdere dingen die u van deze manskerel moet weten is dat hij verrassend snel adjes kan trekken, hij er een hobby van maakt om zo marginaal mogelijk op elke foto te staan en dat hij een verrassend groot arsenaal aan memes op zijn laptop heeft opgeslagen. Over zijn porn stash hebben we geen details. Die heeft hij mogelijks echter wel nodig, gezien Christophe helemaal beschikbaar is om wat vrouwelijk schoon aan de haak te slaan. Indien vrijwilligers hem hierbij willen helpen: deze topper staat steeds te uwer beschikking.

– Dixit Sophie


ANNA KAASSCHIETER | ORGANISATOR

6Het verhaal van Anna is voor velen onbekend. Hierbij het verhaal: Nadat zij haar training van paracommando had afgerond op haar 7 jaar, is ze jarenlang gaan vechten in het verre Costa Rica tegen de troepen van een omhoog gevallen dictator die eens dringend moest worden aangepakt. Ook is zij vloeiend in het Swahili, Mandarijns, Frans, Zweeds, Duits, Nederlands, en Engels. Na lang nadenken is ze een eigen bloemenwinkel begonnen en heeft ze die de dag erna gesloten.

98% van het bovenstaande verhaal is compleet verzonnen maar wat ik wel met zekerheid kan zeggen is dat Anna een geweldige babbel is en goed kan luisteren! Ze is onafscheidelijk van Lobke en zorgt ervoor dat er altijd wel iets te doen is.

Adjes, daar is ze geen pro in maar dat hoeft eigenlijk niet voor haar. Ze maakt het goed door een geweldige persoonlijkheid te hebben.

Met een functie als organisator heeft ze de perfecte functie voor haar gekregen en kan ze ervoor zorgen dat er altijd iets doen is. Met deze Nederlandse deerne is er altijd ambiance*!

– Dixit Christophe

*bij gebrek aan ambiance gebruik alcohol. Werkt 99% van de tijd.


LOBKE VAN WESEMBEECK | P.R.

7Ik stel u graag voor aan onze Leuvense schone, die dit jaar de taak van hoofd-PR op zich neemt. Ik heb het over niemand minder dan Lobke Van Wesembeeck! Deze jongedame is niet alleen knap, maar ook nog eens slim. Haar intelligentie in combinatie met haar charmes zal dit jaar zeker de beste sponsors ooit voor Prisma kunnen strikken.

Deze ferme griet begint dit jaar aan haar 2de Bachelor SEW. Voor diegenen die haar graag eens in het echt willen bewonderen, kan ik wel een aantal plaatsen aanraden; de Chipz, de Prof, de kebab op de Ossenmarkt,… Ons Lobke heeft altijd zin in gekke feestjes, ze is dan ook een echte sfeermaker en een ware energiebom.

Je kan altijd op haar rekenen en ze staat altijd klaar om vrienden te helpen en te beschermen. Ze is namelijk niet op haar mondje gevallen. Als dat niet solidair is!

Als laatste wil ik nog even melden dat ik er van overtuigd ben dat deze hippe, grappige, lieve en zéér enthousiaste meid dit PR-jaar tot een fantastisch einde zal brengen.

Lobke, ik ben blij dat je in ons team zit!

-Dixit Elena


ELENA DE LAENDER | P.R.

8Elena,
Één van de drie PR’s van de beste club van ‘t Stad
Af en toe wat zot, af en toe wat zat
Als PR gooit ze haar charmes in de strijd
Zelfs Willem van de Barbier voelde zich zeer gevleid
Iemand die in elke situatie even enthousiast en opgewekt blijft
En met de minste moeite vele sponsors binnenrijft
Op de Chiro staat ze iedere zondag paraat
Leiding geven is iets dat haar goed afgaat
Naast haar vele andere kwaliteiten, heeft zij ook een tekentalent
Het zijn haast echte kunstwerken die zij neerpent
Ze is de jongste van het praesidium met 1997 als geboortejaar
Voor een feestje of een cantus staat deze ‘jonkie’ steeds klaar
‘Kan je jouw lint ontmaagden?’ was een vraag die ze stelde op de lintenoverdracht
‘T is een grappige griet die heel vaak lacht
Veel Prismaliefde voor haar
Ja, ja, met Elena erbij wordt het vast en zeker een topjaar

– Dixit Jolien


JOLIEN WYCKMANS| P.R.

9Jolien of simpelweg Jol! Met plezier stel ik jullie haar voor. Samen kwamen wij pas verleden jaar Prisma binnen via de achterdeur, zeg maar: de newbies.

Zoals de meeste praesidiumleden dit jaar vervoegt zij voor het eerst het praesidium – van natuurlijk de beste en solidairste stuclub van ’t Stad – als P.R. verantwoordelijke. Het schoon imago van onze dierbare club is dus in haar handen. Jol ploetert verder in de sociologie en babbelt uiteraard graag over sociale problemen, sociale kwesties en – moet het nog gezegd – sociale cultuur. Jawel heren, een slimme geëngageerde griet dus (haar gsm nummer weerhouden wij). Maar nee, saai is ze zeker niet, met pintjes of zonder pintjes begint zij direct een relatie met elke dansvloer dat ze tegenkomt, een waar feestbeest. Een gouden tip als jullie haar tegenkomen: doe haar lachen, want haar lach is zo aanstekelijk: als zij lacht, lach jij ook.

Voor de heren die in spanning verder lazen: spijtig genoeg is Jol al van ’t straat. Naast deze vermelde kwaliteiten bezit onze Jol vele andere, die haar dus ook tot een uitstekende P.R. zullen maken. Uitroepteken!

– Dixit Matheus


DIANA DIMBUENI | MEDIA

10Onze nieuwe media heet Diana en dat zal ze super goed gaan doen na haar studie Grafische vormgeving in Aalst. Fotografen kan ze als een pro. Niet alleen doet ze het goed achter de camera, maar ook voor de camera straalt deze schoonheid met haar mooie glimlach.

Nu is ze bezig met de studie rechten aan de universiteit van het mooie Antwerpen. Hiermee bewijst ze dat ze niet alleen the beauty maar ook the brains heeft. Ze is al 21 jaar maar dat zullen niet veel mensen denken. Zelfs Diana vergeet soms dat ze al 21 is, want zoals ze zelf zegt: Black don’t crack. Humor heeft ze dus ook nog eens (het kan niet veel beter meer worden…!)

Kortom, ze is perfect voor het praesidium van Prisma. Ik heb dan ook het volste vertouwen dat het allemaal zal lukken met haar functie Media bij Prisma. Ik ben super blij dat ze bij mij in het praesidium zit en ik kijk er naar uit om met haar samen te werken! Met haar gaan we super veel plezier hebben, dat weet ik nu al!

– Dixit Anna