Praesidium 2014-2015

SOPHIE JANS | PRAESES

IMG_8584-2Deze in het Waasland wonende blondine zal dit academiejaar onze nieuwe praeses/prismama worden. Als muzikaal natuurtalent met Portugees-Duitse tongval kan je haar altijd plezieren met een avondje fado of een ticket voor een schlagerfestival of blaaskapel. Om de avond af te sluiten, kiest ze steevast voor de combinatie bier verzetten, Burgerking verorberen en catch kijken.

Maar genoeg nu over de kwaliteiten van dit party-animal! Niet enkel is ze LOL-ROFLOL-YOLO-WAFA-hilarisch, door haar jarenlange training bij de KLJ is ze tevens a natural born leader. Streng maar rechtvaardig en dat maakt haar tot de uitgekozen praeses voor een awesome jaar, zowel als een potentiële best friend en partner in crime.

Tip: ben je eens in het bijzin van een ietwat tipsy Sophie, snijd dan volgende onderwerpen zeker aan: Boedapest, manga en “dingen die je kan doen met een roze nijlpaard”. Plezier verzekerd!

Dixit Nienke


KEVIN JOOS | VICE-PRAESES

10455862_10152136325700895_3720824289073943503_nMet veel trots mag ik jullie Kevin Joos, onze kersverse vice-praeses, voorstellen. Deze charmante, geëngageerde jongen bleek vorig academiejaar al van onschatbare waarde als organisator, en zal deze lijn zonder twijfel doortrekken in zijn nieuwe functie. Zijn engagement gaat verder dan enkel Prisma. Zo is hij ook raadslid bij het OCMW in Hemiksem waar hij zich met raad en daad telkenmale inzet!

Binnen het studentenleven is hij regelmatig te vinden op cantussen waar hij luidkeels elke noot vol enthousiasme zal laten weerklinken. Ook zal hij niet gauw te zien zijn op café zonder “z’n Duveltje” in de hand. U ziet, met Kevin zal je je geen milliseconde vervelen. Maar naast al dit engagement is Kevin vooral een voorbeeldige student (dat rijmt, hihi!). Hij zal dan ook dit jaar zijn Master Filosofie vervolledigen.

De dames die denken dat ze hun slag kunnen slaan, moet ik jammer genoeg teleurstellen aangezien deze allesman reeds gevallen is voor een zekere Tina van de beste studentenclub van ‘t Stad. Een gezellige babbel daarentegen zal hij nooit afslaan!

Dixit Matthias


MATTHIAS VAN DEN BLEEKEN | FINANCIËN

1452537_660839873938376_925927274_nMogen we de wijze woorden van onze geliefde Zweedse Head and Shoulders-posterboys and -girls van ABBA volgen, dan draait de wereld als ik het goed begrepen heb om Money, Money en jawel, Money.

Dan komt het toch potjandorie goed uit dat we volgend economisch wereldwonder in onze rangen hebben gesloten. Adam Smith wie? J.M. Keynes wat? Scheur die hoofdstukken uit de handboeken, en hack die Wikipedia-pagina’s de wereld maar uit.

Matthias Van den Bleeken is de nieuwe financiële wonderboy van Prisma. Na een absolute wereldtopper op Financiën ’13-’14 (de ravissante Tina De Pauw) is het nu aan deze grote meneer om haar grote schoenen (figuurlijk, uiteraard) te vullen, iets waar ik het volste vertrouwen in heb. Dat is mijn persoonlijke garantie: niet tevreden geld terug!*

Zoals ook mijn mede-organisator Koen Van der Velden komt Matthias uit het prachtige Hoevenen. Jawel, hét bekende, durf ik zeggen legendarische Hoevenen. Gelukkig verblijft hij tijdens de week op kot om ons (nacht)leven in Antwerpen iets draaglijker te maken. Want ook dat, dames en heren, is solidariteit.

Afsluiten doe ik graag op een serieuze noot. Ik denk dat Matthias een geweldige verrijking is voor ons praesidium, en ik ben ervan overtuigd dat hij er mee voor zal zorgen dat het 20e levensjaar van Prisma een legendarisch jaar wordt, uiteraard ook dankzij jullie hulp, steun, en vooral solidariteit!

Ik hef bij dezen dan ook mijn glas op Matthias, op Prisma, en op ons lustrumjaar. Prosit!

Dixit Arnout

* Arnout Van den Steene is direct noch indirect verantwoordelijk voor eventueel wangedrag van welke aard dan ook van zijn collega op Financiën. Gelieve uw klachten te richten tot Sophie Jans.


KATHY MOYAERT | AB-ACTIS

10568954_10204634079561479_2622951549429235558_nKathy was vorig jaar al deel van ons geweldig team. Tijdens dat jaar ontdekten we dat schijnt bedriegt. Hoewel ze er rustig en braaf uitziet, gaat ze helemaal los als het party-time is of vanaf ze drank vast heeft. Evenwicht is niet altijd haar sterkste kant maar deze harde tante gaat altijd door.

Als Kathy begint te praten, hang je voor altijd aan haar lippen. Zo heeft ze de luistercijfers van Stereo 03, de Antwerpse studentenradio, enorm doen stijgen met haar zwoele stem. Nog vele slachtoffers zullen volgen in haar job later aangezien zij nu Communicatiewetenschappen studeert.

Vorig jaar bewees deze wulpse bruinharige knappe jongedame uit Lier dat ‘Ontspanning’ haar helemaal lag. Ze vervulde deze functie met verve en hielp anderen waar nodig. Vandaar ook het logische gevolg dat Kathy dit jaar de functie van Ab-Actis zal verzorgen. Uiteraard zal ze ook deze functie meer dan behoorlijk uitoefenen. Met Kathy weet je dat er een topjaar te wachten staat. Bovendien is ze nog single, onbegrijpelijk, maar des te beter voor de jongemannen die dachten dat ze onbereikbaar was.

Dixit Koen


KOEN VAN DER VELDEN | ORGANISATOR

1098441_10201865911273610_193684227_nNa een succesvol jaar als Organisator besloot onze blonde god er nog een tweede bovenop te doen. Vorig academiejaar deelde hij deze functie met Kevin, maar dit jaar vormt hij samen met Arnout een team. Ik ben er dan ook rotsvast van overtuigd dat deze twee stoere binken hun taak als organisatoren samen tot een goed einde zullen brengen.

Afkomstig uit Hoevenen, nabij Stabroek, staat deze SEW-student altijd klaar voor een stevig feestje. Maar vergis je niet, ook voor een gezellige babbel kan je bij hem terecht. Naast zijn engagement voor Prisma is Koen ook vrijwilliger bij Natuurpunt, waar hij aan ledenwerving doet.

Maar dames, als deze charmante jongeheer jullie aanspreekt op de Meir, doe geen moeite: hij is al bezet. Deze zomer trok hij met zijn vriendin door Schotland. Een echte avonturier dus. Nog een leuk weetje: Koen heeft een passie voor Nederlandse muziek en al helemaal voor Samson en Gert-liedjes 😉

Dixit Tina


ARNOUT VAN DEN STEENE | ORGANISATOR

10636289_10204450575007204_3138718122907657365_nGraag stel ik jullie onze kersverse organisator Arnout voor. Deze jonge blonde god is afkomstig uit Luxemburg, spreekt hierdoor vloeiend Duits en studeert Rechten aan de UA. Verder is hij actief in de politiek wat een van zijn grote passies is. In zijn vrije tijd kijkt hij wel eens graag een voetbalmatch met vrienden met een fris pintje in de hand. Verder kan hij altijd een goede film appreciëren en kan je hem vaak met een pintje in de hand vinden op de Stadswaag of de Ossenmarkt.

Buiten dit alles is hij ook een fervente reiziger met bestemmingen als Thailand, New York en San Francisco op zijn palmares. Echter niet getreurd liefste dames, deze intelligente jongen is nog steeds vrijgezel en woont sinds enkele jaren in ons prachtige landje, meer bepaald in het mooie Mechelen. Dus dames, aarzel niet langer want snel zijn is de boodschap voordat iemand anders dit excellente brokje vlees wegkaapt.

Dixit Stephanie


STEPHANIE VANBRABANT | P.R.

1798054_789598111069691_179001946_nHierbij stel ik u met veel vreugde en plezier Stephanie voor! Voor het 2e jaar op rij gaat deze P.R. er, samen met Tina en Nienke, voor zorgen dat we, dankzij haar waanzinnige charmes, de beste sponsors ooit hebben!

Deze Limburgse zit momenteel in haar Master Meertalige Professionele Communicatie, je gaat ze wel niet meer zoveel tegen komen op de unif doordat ze dit jaar nog zo goed als enkel haar thesis moet afmaken, MAAR dit betekent niet dat je ze niet gaat tegenkomen bij het uitgaan want ons Stephanieke is niet vreemd van een pintje of 2. Verder kan je Stephanie ook wel eens tegenkomen op Graspop en is ze ook wel vertrouwd met verschillende games.

Na dit alles kan je niet anders denken: “Amai da’s wel een toffe”, maar dan heb ik niet zo’n goed nieuws. Stephanie is namelijk al “van ‘t straat”, maar dat betekent niet dat ze niet meer te vinden is voor een leuke babbel!

Dixit Kathy


TINA DE PAUW | P.R.

1780761_10202395037629742_1734454068_nLadies and gents, ik heb het genoegen u voor te stellen aan Tina De Pauw. Tina vervoegde vorig jaar onze rangen als Financiën en mag dit jaar de sponsors overtuigen als P.R.! Iedereen weet dat je niet zomaar sponsors aan de haak slaat, daar moet je een sociaal en plezant mens voor zijn. Laat dat nu net zijn waar Tina in uitblinkt.

Bovendien komt ze vaak op de proppen met goed advies en heeft ze een frisse kijk op de dingen. Als u nu denkt, “jandorie, die Tina lijkt mij wel wat”, dan moet ik u helaas teleurstellen. Ze is niet alleen goed in sponsors strikken, maar ook in het strikken van onze eigenste vice-praeses! Deze twee tortelduifjes zijn het dream team van het praesidium, dus mannen: voor een sympathieke, knappe en slimme madam bent u aan het juiste adres, maar eenvoudigweg te laat!

Dixit Sophie


NIENKE VYVEY | P.R.

1185358_10203700371538262_448073879_nIn dit sonnet wil ik bespreken
De nieuwe PR voor volgend jaar
Afkomstig uit verre streken,
Een femme fatale echt waar!

Gelukkig samen met haar vriendin
Dus sorry mensen ge maakt geen kans
Maar in een feestje heeft ze altijd zin
Me haar heeft Prisma echt wel chance.

Nu is ze ver van haar vertrouwde Waasland
In Boedapest op Erasmustrip gegaan
Maar voor je denkt, oei die zijn onderbemand
Denk dan iets anders want er zal een team staan

Want hoewel we Nienke missen zullen,
Zal Tina haar taak tot ze terug is vervullen!

Dixit Kevin


DRIES VERBRAEKEN | PETER

IMG_8594222Met groot genoegen stel ik u onze nieuwe peter voor die ons in dit lustrumjaar zal bijstaan: uw aandacht voor Dries Verbraeken. Deze ouwe rot heeft een hoop ervaring in het studentenleven, en dat zie je aan zijn collectie linten; PTP, LVSV, Kludde, … Al deze linten sieren zijn kloeke borst. Gelukkig voor hem mocht hij dit jaar het mooiste lint van allemaal in ontvangst nemen, dat van Prisma – uiteraard.

Dries is rechttoe rechtaan, weet van wanten en drinkt al eens graag een pint. Dit maakt van hem de ideale cocktail om de functie van peter te vervullen. Ook als je advies nodig hebt, of zin hebt in een politieke dan wel filosofische discussie, ben je aan het juiste adres. Maar let op, Dries is ook een wandelende geschiedkundige encyclopedie. Van de oertijd tot het hedendaagse, hij weet er alles van. Wil je met deze manskerel een babbel slaan, ga dan eens kijken op het unief, in de Sali of in de Prof. Hij bijt echt niet, beloofd.

Dixit Sophie