Praesidium 2013-2014

Het praesidium bestaat uit geëngageerde leden die de verantwoordelijkheid op zich hebben genomen een actieve rol uit te oefenen in het bestuur van onze studentenvereniging. Het zijn zij die Prisma maken tot wat het is en meestal zijn ze dan ook dag en nacht in de weer om al onze activiteiten te maken voor onze leden en medestudenten.

Als je met vragen zit, aarzel dan niet om één van onze praesidiumleden te contacteren, ze staan immers altijd voor je klaar!

Het praesidium van academiejaar 2013-2014 bestaat uit:

 

Elise – PraesesAfbeelding1

Na een zeer geslaagd eerste jaar gaat Elise er nog een keer vol voor als praeses. En dat is niet zo vreemd want ze is de ideale praeses voor Prisma: vriendelijk, spontaan, goedlachs, solidair en altijd in voor een feestje. Met Willem aan haar zijde en een gemotiveerd team achter haar zal ze absoluut weer voor een fantastisch Prismaans jaar zorgen! En mocht je nu het idee hebben dat een praeses altijd aan grootheidswaanzin lijdt of “eng” is om aan te spreken: you couldn’t be more wrong! Kom eens gezellig naar een café-avond, feestje of andere activiteit van Prisma en maak gerust een praatje met haar. Je merkt meteen: een praeses ook maar gewoon een mens en dat geldt des te meer voor Elise. Mocht je er nu na dat gezellige praatje aan  denken onze praeses aan de haak te slaan; sorry guys, deze dame is al een tijd van de markt en woont zelfs al samen met haar vriend.

Dixit Caroline

 

Willem – Vice-PraesesAfbeelding2

Willem Magits, de man die nog steeds alles kan en miljarden contacten heeft. Deze enthousiaste jongeman is de geknipte Vice-Praeses voor Prisma, het is dan ook een Godsgeschenk dat hij bijtekende voor opnieuw een machtig jaar. Willem is van alles op de hoogte, weet perfect wat er moet gebeuren en staat steeds klaar om je met al zijn raad (en die is oneindig) bij te staan. Hij weet als geen ander te motiveren en heeft de gave om iemand meteen op zijn gemak te stellen. Het is dan ook geen wonder dat je deze sympathieke krullenbol nooit alleen zal vinden. Verder is Willem actief bij Chiro en filosoof voor diegene die willen smullen van zijn fascinerende uiteenzettingen op een rustige avond met de nodige drank. Er is mij verteld dat het gebruikelijk is dat knappe jonge mannen worden aanbevolen bij knappe dames. Helaas heb ik slecht nieuws voor de dames die enkel geïnteresseerd zijn in dit stukje tekst. De meeste dromen zijn bedrog en dus kan het niet anders dat Willem al bezet is. Maar niet getreurd, voor een gezellige babbel is hij uiteraard nog steeds te vinden!

Dixit Koen

 

Tina – FinanciënAfbeelding3

Hierbij stel ik onze nieuwe aanwinst van Prisma voor. Tina is zeker wel te vinden voor een toffe babbel. Ze is behulpzaam en geeft je ten allen tijde goede raad. Deze meid uit Zelzate blijft altijd rustig en bovendien kan ze goed haar mannetje staan als het op rekenwerk aankomt. Ik ben er zeker van dat ze van Prisma ook dit jaar weer een zeer liquide, solvabel en rendabel ‘bedrijfje’ zal maken. Elke euro zal goed gespendeerd worden! Naast Prisma heeft Tina ook nog veel werk met haar studies Meertalige professionele communicatie aan de UA. In de weinige vrije tijd die haar nog rest doet ze graag aan sport. Volleybal is haar favoriete bezigheid. Dit jaar wil ze nog een sportievere kant op want ze wil graag nog wat fitnessen. In het weekend of in de vakanties brengt ze graag wat tijd door met haar vrienden maar in de eerste plaats met haar familie. Ze komt heel goed overeen met haar zus en ook haar ouders steunen haar in alles wat ze doet. Een laatste puntje wat ik over Tina kwijt kan is dat ze graag reist en dat naar haar vaste stekje in Spanje. Ze houdt van de Spaanse cultuur, het eten en vooral de warmte van de mensen! Kortom een bezige, sportieve bij die Tina. Ze bezit volgens mij alle kwaliteiten die een bestuurslid van Prisma nodig heeft!

Dixit Matthias

 

Sophie – ScriptorAfbeelding4

Ik ben bijzonder vereerd aan u deze Waaslandse schone te mogen voorstellen. Na een meer dan succesvol jaar als P.R. gaat Sophie dit jaar de uitdaging van Scriptor aan. Als studente Toegepaste Taalkunde ligt deze keuze voor de hand, neem daar nog bij dat ze zeer scherp en gevat uit de hoek kan komen, dan beseft men dat we niemand beter hadden kunnen hebben. Ondanks dat ze zich misschien lui zal voordoen, met Facebook-posts als ‘nap all day- sleep all night’, moet men haar niet onderschatten. Ze kan en zal ieder feestje doen losbarsten, bijvoorbeeld wanneer de goudgele godendrank aanwezig is (en zeker wanneer de tequila rijkelijk vloeit). Het is voor velen een raadsel waarom Sophie zich niet inschrijft voor The Voice of So You Think You Can Dance, voor mij is het echter duidelijk, het zou niet eerlijk zijn voor haar concurrentie! Eindigen mag ik met nog meer heuglijk nieuws, deze charmante blondine is terug vrijgezel, lijkt me nog een extra reden om te komen naar onze schitterende activiteiten!

Dixit Kevin

 

Kevin – OrganisatorAfbeelding6

Deze joviale jonge filosoof in wording weet van aanpakken, hoewel hij het team vorig jaar net niet heeft gehaald, is hij een heel toegewijd actief lid geweest en heeft hij onder andere onze fantastische winterzoektocht mee georganiseerd. Mede hierdoor is hij zonder enige twijfel een versterking voor ons nieuwe team. Als organisator zal hij alle feestjes, spaghettiboefen en menig andere activiteiten in goede banen leiden samen met zijn nieuwe “partner in crime”, Koen. Met zijn sterk karakter en onuitputbaar argumentatievermogen zal hij iedere mogelijke samenwerkingspartner aan onze kant krijgen en zal o.a. de vrijwilligersbeurs zonder twijfel meer gastorganisaties mogen verwelkomen dan ooit tevoren. Naast al deze kwaliteiten die ons zeker ten goede zullen komen kan je met hem tot een kot in de nacht aan den toog van een goed bruin café een discussie (wat bijna een privédebat te noemen is) voeren over politiek en zijn sterk uitgesproken meningen, zeker een aanrader dus om hem op een café-avond eens aan te spreken, interessante gespreksstof verzekerd.

Dixit Thomas

 

Koen – OrganisatorAfbeelding5

Vol trots stel ik u voor: Koen Van der Velden. Deze blonde solidaire god gaat naar zijn 3de jaar Sociaal economische wetenschappen wat bewijst dat hij over een goedwerkende bovenkamer beschikt. Maar je studententijd zou niet de beste periode van je leven zijn zonder af en toe is een feestje. Daar gaat Koen dit jaar binnen Prisma voor zorgen. Als organisator gaat hij, samen met Kevin, zorgen voor de prisma feestjes wat hij ongetwijfeld met glans zal doen. Je kan met deze altijd goedgezinde gast gerust eens een babbeltje gaan doen als je hem ziet. Wees gerust, je zult u met hem amuseren! Waar het ook over gaat, de Koen weet er wel iets van. Verder zou nog even willen melden dat ik denk dat Koen nog vrijgezel is, hier ben ik niet 100% zeker van, maar je kan altijd is proberen hé!

Dixit Kathy

 

Stephanie – P.R.Afbeelding8

Met veel genoegen stel ik aan u voor: the one and only Stephanie! Ikzelf leerde Stephanie vorig jaar kennen en onmiddellijk wist ik dat het iemand is waar ik nog veel plezier mee zou beleven. Samen werden we dan ook actief-lid bij Prisma. Als studente Meertalige Professionele Communicatie en met een Bachelor Vertaler-Tolk op zak is ze van alle markten thuis en zal ze ongetwijfeld de functie PR, samen met Matthias, tot een goed eind brengen. Aangezien haar thuisbasis in het verre Hasselt ligt, zit ze op kot op een voetstap van de UA. Je kan haar dus zeker tegenkomen op café op de Ossenmarkt of Stadswaag of al dansend op één van de vele TD’s. Ze heeft een voorliefde voor anime en al helemaal voor muziek. Dus als je hier iets over wil weten, Stephanie is your girl. Voor de singles onder ons, deze Limburgse deerne is nog vrijgezel maar ik zou jullie wel haasten want zo’n lieflijke meid kan haar prins op het witte paard elk moment ontmoeten.

Dixit Tina

 

Matthias – P.R.Afbeelding9

Graag stel ik jullie een van de nieuwe aanwinsten van Prisma voor: Matthias. Deze stoere bink is afkomstig van “t ’zeetje” in het verre West-Vlaanderen. Deze sympathieke kerel heeft alreeds een succesvol parcours afgelegd aan de hogeschool en mag zich Bachelor in de Office Management noemen. Na een geslaagde stage in de stad van de liefde, jawel Parijs, besloot hij dat hij maar niet genoeg kreeg van het studeren en behaalt nu aan de UA zijn Master in de Meertalige Professionele Communicatie. In zijn vrije tijd kan je hem op de grasvelden vinden om een match te fluiten of in zijn camionette, de campings aan de zee afschuimend om de kleinsten onder ons (en ook de groten) blij te maken met lekkere ijsjes. Tijdens het academiejaar kunnen jullie deze welbespraakte West-Vlaming in menig café terugvinden met een pintje in de hand. Aarzel dus vooral niet om Matthias aan te spreken en eens een praatje met hem te slaan.

Dixit Stephanie

 

Caroline – MediaAfbeelding10

Onze charmante Media dit jaar is Caroline Rozendaal. Na een opleiding grafische vormgeving vond deze Nederlandse infiltrante haar weg naar ’t Stad. Vergis u niet, geen stereotiepe Hollandse arrogantie hier, wel een goedlachse en vriendelijke dame met een uitstekend oog voor esthetiek. Illustrator heeft geen geheimen voor haar, en ook websites up to date houden zijn een kolfje naar haar hand. In haar vrije tijd durft ze wel eens de loopschoenen aan te trekken om in vorm te blijven. Bovendien is ze een echt cultuurbeest, gaande van fotografie tot Bollekes degusteren op de gelijknamige Bollekesfeesten. U ziet, qua integratie zit dat helemaal snor. Klinkt dit allemaal te mooi om waar te zijn? Dat klopt, want deze topvrouw is jammer genoeg al enkele jaren bezet, in het geval u interesse moest hebben. Maar niet getreurd, ze is altijd te vinden voor een leuke babbel. We wensen haar dan ook heel veel succes in haar eerste praesidiumjaar!

Dixit Sophie

 

Thomas – CultuurAfbeelding7

Thomas, ook wel bekend onder het alias Servot, is een geëngageerde toffe kerel die aan zijn tweede jaar bij Prisma begint. Deze student rechten is zeker niet wereldvreemd, voor interessante gesprekken moet je bij hem zijn. Gelukkig is hij niet een en al jurist, op tijd en stond de moppentrommel bovenhalen, al dan niet met een koffietje van op het UP, dat hoort er ook bij. Buiten  het feit dat hij dit jaar de fijne job van Cultuur heeft, is er nog meer goed nieuws voor Servot. Zijn madam versterkt vanaf dit jaar ook onze rangen, reden genoeg dus voor de tortelduifjes om veel met Prisma bezig te zijn. Verder valt over deze mansfiguur nog te zeggen dat hij een enorme bierfanaat is, met Seefbier als handelsmerk. Voor bier en plezier moet u bij Thomas zijn!

Dixit Sophie

 

Kathy – OntspanningAfbeelding11

Deze gezellige Lierse komt ons praesidium aanvullen met zowel een goede dosis enthousiasme en feestgebruis, als een koffiepauze in het Agoracafé of een koffiehuisje in de buurt. Kathy is klaar om te beginnen aan een nieuw jaar, niet alleen in de aula maar ook achter de microfoon. Onze nieuwe Ontspanning gaat de trouwe luisteraars van de studentenradio Stereo 03 verblijden met haar warme stem. Spreek haar dus zeker eens aan over leuke plekjes voor een koffie of het onderwerp van haar volgende programma. Maar haar talenten liggen verder dan gezelligheid en presenteren. Sporten is ook een favoriete bezigheid van onze nieuwe Ontspanning met alles van zaalvoetbal tot lopen op het lijstje. Spijtig genoeg kan haar gevoel voor evenwicht niet altijd even goed mee. Maar tussen alle schaafwonden en pijntjes door, zijn we er zeker van dat Kathy voor fantastische activiteiten en hilarische momenten.

Dixit Willem

 

Heidi – Meter

De naam is Cobbaert, Heidi Cobbaert. Deze agrarische dubbelspionne is tevens één van de geliefde pastores op het UP waar ze graag al eens een geheimpje uit de boerenstiel aan ons verklapt. De lange en zware fietstocht die ze elke keer van de boerderij naar ons aflegt, uiteraard uit pure noodzaak om haar identiteit niet weg te geven, neemt ze er graag bij om zo ons bio-bewustzijn naar nieuwe hoogten te brengen!

Als West-Vlaamse heeft ze natuurlijk een hart van goud, een eeuwigdurende goesting om zich voor de volle 100% in te zetten en een tussentaaltje dat vrij tot zeer goed verstaanbaar is. Daarenboven is ze ook de dirigent van het solidariteitskoor Amahoro dat onder haar bezielende leiding nog in de ultratop 50 zal belanden, let op mijn woorden!

Om haar niet te vaak moeten missen, staat er op het UP zelfs een kartonnen versie van haar. Als dat geen idolatrie van de bovenste plank is! Deze blonde stoot is het in ieder geval waard en ik ben blij dat Prisma haar zijn meter mag noemen en dat ik haar tot mijn vrienden mag rekenen. Heidi, Prisma heeft je dolgraag!

Dixit Thomas Guillaume