Praesidium 2012-2013

Het praesidium bestaat uit geëngageerde leden die de verantwoordelijkheid op zich hebben genomen een actieve rol uit te oefenen in het bestuur van onze studentenvereniging. Het zijn zij die Prisma maken tot wat het is en meestal zijn ze dan ook dag en nacht in de weer om al onze activiteiten te maken voor onze leden en medestudenten.

Als je met vragen zit, aarzel dan niet om één van onze praesidiumleden te contacteren, ze staan immers altijd voor je klaar!

Het praesidium van academiejaar 2012-2013 bestaat uit:

 

Elise – Praeses

De kersverse Praeses van Prisma mag gerust omschreven worden als een echt wijf. Ze is niet vies van feestjes, drinkt bier als een vent en is altijd klaar om iets actiefs te doen. Ain’t no mountain high enough, want de K1 en K2 beklimmen, dat staat nog altijd op haar verlanglijstje. Maar vergis u niet, deze Waaslandse schone bestaat niet uit één brok testosteron. De vrouwelijke waterlanders vloeien rijkelijk op emotionele afscheidsmomenten, en liefdevolle knuffels zijn nooit veraf als je ze dronken voert. Op nuchtere dagen is ze altijd te vinden  voor een gitaarsessie in het park (met de nodige fles wijn) en een gezellige babbel. Of ze ook wel geëngageerd is? Dat mag u wel zeggen. Ze is niet alleen mammie Prisma geworden in slechts haar tweede praesidiumjaar, ze is ook actief binnen de KLJ, waar ze meewerkt aan een +20-werking. Daar laat ze ook af en toe de spierballen rollen, want sinds deze zomer kan u haar bewonderen in een sexy wit uniform tijdens het vendelzwaaien. Laat het duidelijk zijn; Wonder Woman bestaat, en Prisma is trots dat wij haar hebben kunnen strikken.

Dixit Sophie

 

Laurie – Vice-Praeses

Hoewel ze er aaibaar uitziet, moet je deze Vice-Praeses niet zonder handschoenen aanpakken. Enthousiast, gemotiveerd en met een fantastisch overzicht, zal je zelden Laurie zich apart zien houden bij de organisatie. Ze gaat er steeds volledig voor en dat merk je ook. Geen uitdaging te groot, als de logistiek maar valt te regelen. Geen wonder dat ze liefst van al later hoofd-organisator wil zijn. Een droom die zeker zal uitkomen als ze zo voort doet.

Maar Vice-Praeses van Prisma zijn betekent meer dan enkel werken. Daar hoort een feestbeest zijn ook bij en ook die rol vervult onze Laurie met verve en met de energie van een Duracelkonijn. Ze staat steeds klaar om uit te gaan en iedereen mee te sleuren. Lachen, gieren, brullen en dansen. Zo kan je haar wel beschrijven.

Maar natuurlijk maakt ze ook tijd voor het rustige, voor het goede gesprek. En er is maar weinig waar ze niet over wil praten. Tijd voor feesten, tijd voor werken en tijd voor mensen. Klinkt als Prisma-time, all the time!

Dixit Willem

 

Stéphanie – Financiën

Stéphanie. Een vaste waarde binnen Prisma. Met haar kennis van alle rekeningen en iedere cent, is zij niet te missen binnen het Praesidium. Als een echte Prismaan draagt zij solidariteit en rechtvaardigheid in haar hart. Op feestjes, cantussen, spaghetti-boefs of Bloedserieus is zij zeker van de partij, en achter de schermen neemt zij de rekeningen, facturen en bedragen op haar  waardoor we met een gerust hart kunnen gaan slapen! Kort omschreven is ze vrolijk, goedlachs, met een snuifje nieuwsgierigheid en een groot deel puur avontuur. Stéphanie trekt er voor de tweede keer op uit naar het buitenland: na Peru al verkend te hebben, wordt nu Portugal dé bestemming voor het tweede semester van onze Financiën. We hopen natuurlijk dat zij een geweldige tijd tegemoet gaat, al zal zij zeker worden gemist in het Praesidium. We zullen vol ongeduld wachten op haar terugkomst! Stéphanie, je bent geweldig!

Dixit Nick

 

Marina – Organisator

Yes! Fabulously Sexy Pris’madammen For The Win! Marina Gerling is de naam en zij zal komend academiejaar samen met Louise de organisatie van de Prisma activiteiten coördineren. Na een succesvol jaar als PR’er, weet ze van aanpakken en zal ze zich steeds met boordevol doorzettingsvermogen op een project storten! Kenmerkend aan deze student handelswetenschappen is haar goedlachse attitude, stylish kledij en spontane EN gewaagde comebacks. Deze Peruaanse hottie kan worden gespot in hometown Kapellen, Peru, aan een random sushi-bar, in de Sali of aan de arm van een West-Vlaamse Barry. Indien Marina een man en al dood was, zou ze Che Guevara zijn. Dromen van een rechtvaardige wereld is bij deze Pocahontas nooit ver weg. La conclusión: Deze Peruaanse schone is volledig fertig voor een fantastisch Prismajaar ’12-’13 !

Dixit Yasmin

 

Louise – Organisator

Bij deze stel ik jullie onze goedlachse Louise voor! Ik zou ze kort kunnen omschrijven als een geweldige meid vol optimisme en energie. Maar ze is meer dan dat! Zelf ken ik haar nu al 2 jaar en ik herinner me nog altijd de eerste indruk die ik van haar kreeg: haar lach die boven iedereen uitbulderde tijdens Verkenningsdagen. Op dat moment wist ik gewoon dat zij van haar studentenleven een onvergetelijk avontuur zou maken, en dat heeft ze de voorbije 2 jaar al goed gedaan! Met een warm hart voor elke club en dit jaar extra veel warmte voor Prisma, is deze rechtenstudente graag onder de mensen. Ze kent dan ook veel volk en die weten stuk voor stuk dat ze altijd bij Louise terecht kunnen. Daarnaast is zij zo één van die mensen die niet schuw is van een cantus en een nachtje uit, maar als het erop aankomt ook om half negen in de les zal geraken: respect! Met Louise als Organisator heb ik er het volste vertrouwen in dat zij dit tot een goed einde zal brengen. Opgeven staat niet in haar woordenboek en samen met Marina, zullen deze twee straffe madammen de feestjes van Prisma legendarisch maken! Een niet-te-ontbreken-weetje voor de geïnteresseerden onder ons: deze Oost-Vlaamse schone heeft nog geen prins op het witte paard, so let the race begin! Conclusie: Louise is gewoon goud waard en ik ben trots om haar een vriendin voor het leven te noemen. Prisma ‘12-’13 wordt met Louise zeker en vast een knaller van formaat!!

Dixit Elina

 

Lies – Scriptor

Lies is nieuw bij Prisma en zoals ik haar ken zal ze zich enorm inzetten om er een fantastisch jaar van te maken. Ze is behulpzaam, vrolijk, spontaan en staat altijd klaar voor een leuke babbel. Dit maakt van haar een perfecte Prismaan. In haar vrije tijd gaat ze wel eens op citytrip naar één van onze Belgische steden maar ook de buurlanden vereert ze me een bezoekje. Voor ieder humeur weet ze wel een geschikt liedje, en deinst ze er niet voor terug midden in een gesprek één of andere citaat erin te gooien. Verder heeft ze ook een eigen blog waar ze de maatschappij becommentarieert. Daarom is ze de geknipte persoon om Scriptor op zich te nemen. Deze studente politieke wetenschappen die haar tweede jaar ingaat weet waarover ze praat en hoe ze het moet verwoorden. In ‘t Stad zie je haar soms wel een rondlopen als ze weer eens een nachtelijke wandeling aan het maken is of gewoonweg op een TD hier of daar. Voor de geïnteresseerden: ze is nog steeds single dus waag uw kans!

Dixit James

 

Thomas Servotte – P.R.

Ladies and gentlemen, aanschouw deze nieuwe aanwinst binnen Prisma : Thomas Servotte, of noem hem maar ‘Servotte’, want naar deze naam luistert hij binnen de UA-omgeving. Wie is deze bink? Elk jaar staat hij paraat om de Verkenningsdagen mee op te fleuren met zijn bijzonder hilarische karaktertrekjes en nachtelijke verhaaltjes. Wat doet hij? De kans dat je van Servotte wint bij de jaarlijkse bierproefwedstrijd van Prisma is miniem, want deze heer kent wel degelijk zijn Belgische smaakjes. Eveneens maakt hij graag een plaatsje vrij om om flink wat bitterballen naar binnen te werken. Wat drijft hem? Als P.R. zal Thomas Prisma vertegenwoordigen, een functie dat hem werkelijk op het lijf geschreven is. We zullen dan ook veel chique werk van hem mogen verwachten. Waar vind je hem? Als jurist in spe is Servotte overdag terug te vinden in de R-blok, waarbij hij ‘s middags al eens een tussenstop maakt voor een bakje koffie in Zomaar Een Dak. Kortom, Thomas Servotte is een topkerel waar je zeker geen schrik van moet hebben om er eens een woordje mee te spreken. Wat mij betreft komt hij zeker in de Top 5 gezelligste gesprekspartners binnen de UA!

Dixit Louise

 

Sophie – P.R.

May I proudly present: Sophie Jans, het tweede vrouwelijke lid van ons driekoppige P.R- team! Sophie is afkomstig van het mooie Waasland, meerbepaald uit Stekene. Als bestuur van de plaatselijke KLJ-afdeling weet ze van aanpakken en heeft ze haar liefde voor bier en dan vooral palm met de paplepel binnengekregen. Sophie heeft een passie voor muziek, ze speelt gitaar en is een waar zangtalent. Naast haar liefde voor muziek kan je haar vaak tegenkomen met haar camera in de hand. Ze is een geducht feestbeest en u weze gewaarschuwd, haar danskwaliteiten zijn legendarisch. Indien u Sophie op feestjes tegenkomt gelieve haar geen tequila te voeren want dan barst ze pas echt los…  Om van de charmes van deze ‘amazing’ jongedame te kunnen genieten zullen jullie helaas moeten wachten tot het tweede semester, aangezien ze ons eind augustus verlaat om Portugal onveilig te maken. Voor alle singles onder jullie, het zal niet baten, deze lovely- as- ever is helaas al enkele jaartjes van ’t straat.

Dixit Elise

 

Elina – P.R.

Na haar geslaagde jaar als redactrice bij Unifac is het solidaire in Elina naar boven gekomen en heeft ze gesolliciteerd bij Prisma. Een verstandige keuze, en ze mag naast mezelf en Sophie het P.R.-team vervolledigen. Al sinds de verkenningsdagen van 2009 ken ik deze griet, en naast het feit dat ze zoals menig ander weleens een danske placeert, spat het engagement eraf. Al in haar 1e jaar was ze vastbesloten om bij Unifac te gaan, iets waar ze in eerste instantie niet in slaagde, maar dat na sterk doorzetten toch gelukt is. Nu staat Prisma door haar komst een heel mooi jaar te wachten. De sponsors in spe mogen hun borst al maar best natmaken met de komst van deze (meestal) welbespraakte rechtenstudente. Als je haar beter leert kennen zul je haar het woordje “loos of loows of weet ik veel” nog wel horen zeggen met haar typisch Leuvens accentje. Kortom, het wordt een bangelijk solidair jaar met Elina bij het team.

Dixit Thomas Servotte

 

James – Media

James, AKA de nieuwe aanwinst voor Prisma in de functie “Media”, is meer dan een politieke wetenschapper in spé. Photoshop kent geen geheimen voor deze jongeman,  een forum schrijven kan hij als geen ander, maar denk nu vooral niet dat hij enkel en alleen voor digistuff leeft. Zoals

het een echte Prismaan betaamt, is James een sociaal dier. Zin in een goed gesprek, al dan niet serieus? Dan ben je bij James aan het juiste adres! Geen betere persoon die je door je melancholische dagen heensleurt. Uitdaging of weddenschap in petto? Roep maar James!  1 tip: doe niet de sudoku-uitdaging, die verlies je gegarandeerd, daar kunnen enkele leden van ons praesidium van getuigen. Met zijn kennis over Groot-Brittannië en de Titanic doet hij jong en oud versteld staan. Ook moeten we binnenkort op feestjes geen schrik meer hebben als iemand het noorden niet meer weet zijn, want deze Rode Kruishulpverlener weet bij kleine en iets minder kleine ongevallen altijd wat te doen! Kortom: ik denk dat ik voor iedereen mag spreken als ik zeg dat we James nu al niet meer kunnen missen binnen ons praesidium! Al heb ik slecht nieuws voor geïnteresseerde single ladies: James deelt maar wat te graag mee dat hij heel gelukkig is met zijn vriendin.

Dixit Lies

 

Willem – Cultuur

Willem Supercalifrigalisticexpialidocious Magits, oftewel Willempie, oftewel de man die alles kan. Goede ideeën, een mond vol welbespraaktheid, een bodemloos vat gevuld met motivatie en als kers op de taart een hoofd vol filosofische gedachten.

Als ik mensen zoals Willem lid zie worden van ons praesidium zie ik een nieuw jaar vol vertrouwen tegemoet. Willem is iemand waarvan je direct bij het eerste contact kan zien welk vlees je in de kuip hebt en het mag gerust gezegd worden dat zelfs de Belgische biefstukken in dat geval van mindere kwaliteit zijn! De kwaliteitscontrole hun stoppen zouden gegarandeerd doorgeslagen zijn als Willem op hun bord was terechtgekomen. Gelukkig was dit niet het geval en is hij bij ons verzeild geraakt, bij Prisma. Een praesidium waar een multigetalenteerd persoon als Willem nu eenmaal thuishoort!

En zoals standaard is in een praesidiumtekstje zou ik hem graag nog even warm aanbevelen bij de dames, niet alleen voor zijn meelevend hart maar ook zijn goede looks. Waag jullie kans  studentes van de Universiteit Antwerpen en daarbuiten. Als de nieuwe cultuur van Prisma heeft Willem jullie tijdens een gezellig dinertje bij kaarslicht meer dan genoeg te vertellen!

Dixit Thomas Guillaume

 

Yasmin – Ontspanning

Ik heb de eer gekregen om Yasmin aan u voor te stellen! Yasmin heeft net een jaar als PR achter de rug en begint nu aan een – nog geweldiger – jaar als Ontspanning! Wij geloven dat deze altijd vrolijke jongedame de leden en actief leden goed zal opvangen en hen een geweldige tijd zal doen beleven. Niet alleen is ze zeer capabel om deze taak op zich te nemen, ook de motivatie ontbreekt niet! Ons sociaal beest is vaak terug te vinden op een cantus of anders leeft ze zich helemaal uit op een feestje. En bovenop dit alles studeert ze ook nog SEW! Other need-to-knows: dansen is haar hobby en Amerika haar passie. Klamp haar zeker eens aan om een babbeltje mee te doen want het is de moeite om haar te leren kennen!

Dixit Laurie

 

Thomas Guillaume – Mentor

Thomas, de ancien der anciens, is degene met de langste lijst aan inscripties op zijn bordeaux-wit-bordeaux kleurige lint, en gaat voor zijn 4de jaar binnen Prisma. Na zijn jaren als Cultuur, Scriptor en Praeses gaat hij zich dit jaar inzetten als Mentor. De charmante SEW’er heeft de afgelopen jaren zijn veelvuldige kwaliteiten bewezen met zijn fantastische praesesjaar als hoogtepunt waarin hij bewees dat hij zijn team in goede banen kon leiden. Deze enthousiasteling, boordevol energie is dan ook met zijn waardevolle bagage vol ervaring de geknipte persoon voor deze functie! Ook dit jaar zal hij voornamelijk in het UP vertoeven, aangezien hij daar nog altijd op kot zit. Het nachtelijke studentenleven kent voor deze jongeman eveneens geen geheimen meer, aangezien hij daar een vaste waarde is. Je vindt hem gegarandeerd met een frisse pint in een van de talrijke cafés op de Ossenmarkt, waar je hem kan aanspreken voor een gezellige babbel! Ter attentie van de charmante dames: deze bevallige jongeman heeft wel degelijk een zwak voor het vrouwelijke geslacht, al zorgt zijn witte broek wel voor enige twijfels. (I’m sorry, die kon ik niet laten!)  Voor de verleidsters: nodig hem zeker uit voor een zwoel dansje. Hij danst je in de 7de hemel op het sensuele ritme van de salsa!

Dixit Marina

 

Heidi – Meter

De naam is Cobbaert, Heidi Cobbaert. Deze agrarische dubbelspionne is tevens één van de geliefde pastores op het UP waar ze graag al eens een geheimpje uit de boerenstiel aan ons verklapt. De lange en zware fietstocht die ze elke keer van de boerderij naar ons aflegt, uiteraard uit pure noodzaak om haar identiteit niet weg te geven, neemt ze er graag bij om zo ons bio-bewustzijn naar nieuwe hoogten te brengen!

Als West-Vlaamse heeft ze natuurlijk een hart van goud, een eeuwigdurende goesting om zich voor de volle 100% in te zetten en een tussentaaltje dat vrij tot zeer goed verstaanbaar is. Daarenboven is ze ook de dirigent van het solidariteitskoor Amahoro dat onder haar bezielende leiding nog in de ultratop 50 zal belanden, let op mijn woorden!

Om haar niet te vaak moeten missen, staat er op het UP zelfs een kartonnen versie van haar. Als dat geen idolatrie van de bovenste plank is! Deze blonde stoot is het in ieder geval waard en ik ben blij dat Prisma haar zijn meter mag noemen en dat ik haar tot mijn vrienden mag rekenen. Heidi, Prisma heeft je dolgraag!

Dixit Thomas Guillaume